Στη θεσμοθέτηση Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο προχωράει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.
«Κάνουμε ένα σοβαρό βήμα, θεσμοθετώντας το επόμενο διάστημα ένα Εθνικό Ινστιτούτο για τις νεοπλασίες» τόνισε μεταξύ άλλων, από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Όπως εξήγησε, θα πρόκειται για έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος θα έχει την επιστημονική εποπτεία όλων των δράσεων -της εκπόνησης και υλοποίησης του εθνικού σχεδιασμού- για τον καρκίνο.
Διευκρίνισε δε, ότι «στόχος δεν είναι άλλος από την ολιστική προσέγγιση και την ιατρική ακρίβεια». «Άλλωστε, αυτό επιχειρείται να επιτευχθεί και μέσα από τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας - Έρευνας - Καινοτομίας, της οποίας το πρωτόκολλο συνεργασίας είναι έτοιμο να υπογράφει το αμέσως επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε.
«Είναι μια μεγάλη πρόκληση, με φόντο τις ιατρικές εξελίξεις σ' όλο τον κόσμο και ειδικά στη θεραπεία του καρκίνου. Η ιδέα είναι παίρνοντας βιο-δεικτες, δηλαδή γονιδιακές αλλαγές που υπάρχουν στους ασθενείς, να υπάρξει στοχευμένη θεραπεία».
Ο κ. Ξανθός έδωσε το «παρών» στο πρώτο forum της κοινής ευρωπαϊκής δράσης κατά του καρκίνου, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ