Με κότες και κοκόρια επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία!
Παραλληλίζοντας τα συμπαθή πτηνά με την κυβερνητική συμπεριφορά σε εσωτερικό και εξωτερικό, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας να μην προχωρήσουν οι απολύσεις συναδέλφων τους και να αποκατασταθούν οι μισθολογικές απώλειες τους.
Στο κλουβί με τους κόκορες έχουν βάλει ταμπέλα που αναγράφει «κυβέρνηση εσωτερικού», ενώ στο δίπλα κλουβί με τις κότες έχουν βάλει ταμπέλα που αναγράφει «κυβέρνηση εξωτερικού» δίνοντας ένα σαφές μήνυμα για τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έναντι των δανειστών και έναντι των πολιτών.
Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών τους βρίσκονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος ΠολάκηςΣτο επίκεντρο των διαμαρτυριών τους βρίσκονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν στολίσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με «κάρτες που δείχνουν ότι ο κλάδος της υγείας είναι πλέον στο κόκκινο» και πως τα πρωτοχρονιάτικα δώρα της κυβέρνησης παραπέμπουν στην λιτότητα, στην υποστελέχωση και στις περικοπές.
Μεταξύ άλλων ζητούν:
-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
-μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης
-σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας
-αύξηση των κονδυλίων των Νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού αλλά ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας
-αυξήσεις στους μισθούς
-ένταξη στα ΒΑΕ
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους.

iefimerida.gr