Χωρίς νερό εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού και του νέου lockdown που επιβλήθηκε από το περασμένο Σάββατο έμειναν σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί οι κάτοικοι στην περιοχή των Αλυκών. Γκρέιντερ που πέρασε από την περιοχή φαίνεται να πάτησε τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης με αποτέλεσμα από την πίεση που δέχθηκε να σπάσει και να σημειωθεί διακοπή νερού, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργος Τόρης.
Από τις πέντε το πρωί οι βρύσες στα νοικοκυριά στέρεψαν καθώς και στις λειτουργούσες επιχειρήσεις που ακινητοποιήθηκαν. Δημότες έβλεπαν τις ώρες να περνούν και την βλάβη να μην αποκαθίσταται, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούσαν εν μέσω υγειονομικής κρίσης ούτε καθημερινές ανάγκες προσωπικής υγιεινής να ικανοποιήσουν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εξαιτίας της ζημιάς αποφασίστηκε διακοπή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες της περιοχής (δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία) για λόγους υγιεινής.
Από την πρώτη στιγμή  συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησαν αποκατάσταση της ζημιάς, χρειάστηκε όμως να περάσουν περίπου εννέα ώρες μέχρι η υδροδότηση να επανέλθει σε σημαντικό μέρος της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Τόρη περίπου στις 2 το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε η ζημιά για το 80% της περιοχής, ωστόσο όπως ανέφερε προέκυψε και δεύτερη ζημιά. Εως και αυτή την ώρα η περιοχή μετά τον «Μιμίκο» προς την Εθνική εξακολουθεί να μην έχει νερό και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ να εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ζημιάς.

taxydromos.gr