Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με βροχές, αέρηδες αλλά και χιόνια, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Πέμπτη στο Αιγαίο πρόκειται να επικρατήσουν άνεμοι εντάσεως 9 BF και πιθανώς τοπικά 10 BF, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Χθες βράδυ μάλιστα υπήρξε ήδη χιονόπτωση στα Χάνια.

Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο επιδείνωσης του καιρού.

Ο «ΕΜΕΣ Αλέξ. Τακούδης»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη που μίλησε στο Ράδιο-Ένα», στη Θεσσαλία ο Δεκέμβρης θα είναι ένας πολύ… καλός μήνας. Για σήμερα Πέμπτη, αναμένονται συννεφιές θα σημειωθούν βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03…09 οC. Την Παρασκευή, αναμένονται λίγες συννεφιές το πρωί και πιθανό να βρέξει στα νότια του νομού. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01…09 οC. Το Σάββατο, αναμένονται αραιές συννεφιές που στο τέλος της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές . Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03…11 οC. Οι ενδείξεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι την Κυριακή αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη και η ανώτερη στους 07…10 Οc. Τη Δευτέρα, αναμένονται αραιές συννεφιές αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε πιθανό να σημειωθούν τοπικά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία αμετάβλητη και η ανώτερη στους 07…11 οC

magnesianews.gr