«Θηλιά στο λαιμό» είναι για τον δήμο Σκιάθου τα χρέη των επιχειρηματιών και των δημοτών στο νησί. Το μέγεθος της οφειλής-για έναν μικρό δήμο όπως της Σκιάθου- έχει εκτιναχθεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ από παραδοσιακούς αλλά και ευκαιριακούς επιχειρηματίες, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο, εάν δεν πληρώσουν θα στερηθούν τη φορολογική τους ενημερότητα. Ορισμένους από τους οφειλέτες δεν τους ενδιαφέρει να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους  καθώς πρόκειται για άτομα με ευκαιριακή παρουσία στο νησί.

Το υπέρογκο αυτό ποσό χρωστούν στον δήμο 1000 άτομα όσα και τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν για μια ακόμη φορά. Στο νησί δημιουργούνται επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις στον Δήμο.

Ο δήμος σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει στις τράπεζες 9 εκατομμύρια ευρώ αλλά η οικονομική κατάσταση δεν έχει αποτυπωθεί από τη δημοτική αρχή. Ο νέος δήμαρχος κ. Τζούμας γνωρίζει πόσα χρήματα υπάρχουν στις τράπεζες αλλά δεν γνωρίζει ακόμη τις υποχρεώσεις . Όσοι οφείλουν στο δήμο έχουν ευκαιρία να εξοφλήσουν τα χρέη τους μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και όπως είπε ο ίδιος στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για εξόφληση των χρεών υπάρχει κινητικότητα και ανταπόκριση. Θεωρείται ωστόσο απίθανο να καλυφθεί το ποσό.

Κατερίνα Τασοπούλου Θεσσαλία