Ανησυχία έχει προκληθεί στον Βόλο, εξαιτίας του θανάτου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, δύο ηλικιωμένων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Παύλος Μαλινδρέτος, και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν δύο άνδρες, ηλικίας 73 ετών, που αντιμετώπιζαν και καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ έπειτα από την προσβολή τους από την γρίπη Η1Ν1.
Παράλληλα, χθες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου και εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ μία 45χρονη, με λοίμωξη του αναπνευστικού. Η γυναίκα εμφάνιζε τα συμπτώματα του ιού Η1Ν1 και, αφού ελέγχθηκαν δείγματά της, διαπιστώθηκε ότι όντως είχε προσβληθεί από το ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Μ. Δραμητινό, που επιβεβαίωσε το περιστατικό.
Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη Η1Ν1.
Πρόκειται για 45χρονο, η υγεία του οποίου εξελίσεται θετικά, αφού προηγουμένως για πολλές ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ενώ τώρα νοσηλεύεται στην Α΄ Παθολογική.
Η άλλη περίπτωση αφορά επίσης ενήλικο άνδρα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί αρκετά περιστατικά του ιού Η1Ν1 στην περιοχή της Μαγνησίας και σε όλες οι περιπτώσεις χρειάσθηκε η νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ