Στο αυτοκίνητό του παρέμενε επί τρία τέταρτα ένας 57χρονος προχθές το πρωί, αρνούμενος να βγει από αυτό και δηλώνοντας «Αυτόχθων Ιθαγενής» στους αστυνομικούς που τον περίμεναν απ’ έξω. Επίσης, έλεγε πως δεν αναγνωρίζει την εξουσία τους, αλλά και την ιδιότητά τους…

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ τελικά του πέρασαν χειροπέδες με την κατηγορία της απείθειας, ενώ κρατήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που τον άφησε ελεύθερο και θα οριστεί σε βάρος του τακτική δικάσιμος. Το πρωί της Κυριακής ο άνδρας αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, οι οποίοι τον ακολούθησαν και τον είδαν να σταθμεύει το όχημά του κοντά στο σπίτι του, επί των οδών Ρ. Φεραίου – Κ. Καρτάλη στον Βόλο.

Εκεί παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, επί 45 λεπτά της ώρας δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό του, για να υποβληθεί σε έλεγχο, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία κανενός και ότι είναι «Αυτόχθων Ιθαγενής»…

Τελικώς βγήκε από το αυτοκίνητο, συνελήφθη για απείθεια, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου με συνέπεια να του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Χθες ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και όπως διαπιστώθηκε ήταν ανεμβολίαστος, ενώ κατά την είσοδό του στον χώρο του δικαστικού μεγάρου αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα.

Τελικά, του έδωσε μάσκα ένας αστυνομικός, τη φόρεσε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που τον άφησε ελεύθερο και θα οριστεί σε βάρος του δικάσιμος, ενώ λόγω της άρνησής του να βάλει μάσκα ο εισαγγελέας σχημάτισε νέα δικογραφία σε βάρος του για απείθεια και θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον προσεχή Οκτώβριο.

e-thessalia.gr