Τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη των ψηφοδελτίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο εκλογών, Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου, που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.
Ο υπουργός χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Νοστράδαμο της πολιτικής, γιατί βλέπει καταστροφές που δεν έρχονται και είπε ότι το στρατηγικό του πρόγραμμα και ο πυρήνας του είναι βάρβαρος και αντικοινωνικός, κάτι που έχει αποκαλυφθεί
Ο κ. Παππάς είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση κατέφεραν με τις πολιτικές τους να κάνουν τη χώρα να στέκεται ξανά στα πόδια της και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, η οικονομία και ο δημόσιος τομέας είναι τακτοποιημένα και η ανάπτυξη είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
Αναφερόμενος στο Λαϊκό Κόμμα, «σύμμαχο» της Ν.Δ. είπε ότι έκανε το 8ωρη 12ωρο και οι ιδέες που κατέθεσαν είναι ανατριχιαστικές για τις εργασιακές σχέσεις και προβλέπουν επιπλέον λιτότητα 7 δις €, κάτι που θα γινόταν στη χώρα μας, μόνο με εξωτερικό καταναγκασμό του ΔΝΤ.
Ο υπουργός χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες της Ευρωεκλογές και χαρακτήρισε την προοδευτική παράταξη ένα καράβι που έχει χαράξει τη δική του πορεία, δεν αφήνει κανέναν πίσω, συλλογικά και συντεταγμένα θα φτάσει στον προορισμό.
Τέλος, έστειλε μήνυμα νίκης και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο για τον Δήμο Βόλου, με υποψήφιο τον Ι. Αποστολάκη, τόσο στην Περιφέρεια, με υποψήφιο τον Ν. Τσιλιμίγκα, όσο και στις Ευρωεκλογές.
Η υφυπουργός Εσωτερικών
Η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 και χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που επισήμανε ότι στις προσεχείς εκλογές δεν διακυβεύονται μόνο θέσεις και για κάποια αξιώματα, αλλά η δυνατότητα της χώρας να ενισχύσει τον λόγο της, τα δικαιώματα της, την θέση της, σχετικά με όλα όσα έχασε κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν.
Σύμφωνα με την ίδια, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς συντήρησης ή και του νεοφιλελευθερισμού, οι δύο φύσεις της σημερινής Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη, αν κατορθώσουν από τους Δήμους, τις Περιφέρειες, την Ευρωβουλή, πόσο μάλλον την Βουλή, να επικρατήσουν, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν θα είναι να αλλάξουν την ατζέντα των αιτημάτων της χώρας σε όλα τα επίπεδα.
Η κα Χρυσοβελώνη είπε ότι οφείλουμε να συμπαραταχθούμε σε ένα ευρύ, δυνατό, σαρωτικό, δημοκρατικό μέτωπο, για να στερεώσουμε όσα με πολύ κόπο και θυσίες καταφέραμε να κατακτήσουμε για την χώρα την τελευταία τετραετία. Να κρατήσουμε σταθερά την χώρα στον δρόμο έξω από τους δημοσιονομικούς ελέγχους, την φτώχεια, την ανεργία και την μιζέρια και για να το πετύχουμε αυτό αρκεί δυναμικά και επίμονα να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας όσα κάναμε μέχρι σήμερα.
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, ο Γιάννης Στάμος πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσων Αποστολάκης, ενώ μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Βλάσης Αγτζίδης, Ιστορικός του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Γέφυρα» και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος μέλος της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας.

magnesianews.gr