Από σήμερα “τρέχει” ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 7 ναυαγοσωστών για πέντε από τις παραλίες του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, έναντι ποσού 204.000 ευρώ.
Μέσα σε 15 ημέρες από σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία ώστε από 1ης Ιουνίου να είναι στη θέση τους οι ναυαγοσώστες αλλά και όσα προβλέπονται από τη νέα ΚΥΑ και η δημοτική αρχή έχει προβλέψει να συμπεριλάβει στην προκήρυξη ώστε να αποτελέσουν υποχρέωση του αναδόχου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Απόστολος Κοντογιώργος, δύο ναυαγοσώστες θα καλύψουν φέτος την παραλία του Χορευτού και από ένας τους Αγίους Σαράντα, το Παπά Νερό, τον Μυλοπόταμο και τον Άι Γιάννη. Επιπλέον ο ανάδοχος θα πρέπει να τοποθετήσει νέους πύργους με τις προδιαγραφές που προβλέπει η ΚΥΑ αλλά και να διαθέσει το απαραίτητο διασωστικό και εποπτικό υλικό που απαιτείται.
“Ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο να αναλάβει κάποιος έγκαιρα το έργο. Πέρυσι κάναμε τρεις διαγωνισμούς που ήταν άγονοι, κατηγορηθήκαμε ότι αδιαφορήσαμε, κληθήκαμε να πληρώσουμε ένα σωρό πρόστιμα. Οι εταιρείες είχαν επικαλεστεί τη μη εύρεση κατάλληλου προσωπικού λόγω του ότι οι σχολές ναυαγοσωστών δεν είχαν λειτουργήσει όπως έπρεπε λόγω των μέτρων για τη μη διασπορά του covid και επιπλέον ότι δεν είχαν προμηθευτεί τα τζετ σκι που πρέπει να διαθέτει από ένα ο κάθε πύργος. Ήδη όμως έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις με κάποιες από τις εταιρείες στο χώρο και υπάρχει ενδιαφέρον και περιμένουν τις προκηρύξεις των διαγωνισμών ανά την Ελλάδα“, επισήμανε ο κ. Κοντογιώργος.

ertnews.gr