Τα λεφτά του έκλαψε ένας 45χρονος Βολιώτης που έπεσε θύμα απατεώνα μέσω της γνωστής πλέον τακτικής της ηλεκτρονικής αγγελίας πώλησης προϊόντος.
Ο δράστης ηλικίας 35 ετών δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2018 ο 35χρονος, κάτοικος πόλης της Πελοποννήσου, ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου ζητώντας ποσό 2.000 ευρώ. Για την αγγελία ενδιαφέρθηκε ο 45χρονος Βολιώτης που επικοινώνησε με τον άνδρα, ο οποίος του ζήτησε ό,τι είναι να γίνει να γίνει γρήγορα, γιατί υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το αυτοκίνητο. Έτσι συμφώνησαν να του καταβάλει ως προκαταβολή μέσω τραπεζικής κατάθεσης 1.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα του τα έδινε όταν θα ολοκληρώνονταν η αγοραπωλησία και θα παραλάμβανε το αμάξι. Ωστόσο, στη συνέχεια ο 35χρονος εξαφανίστηκε, διακόπτοντας κάθε επικοινωνία με τον 45χρονο από τον Βόλο, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και κατάθεσε μήνυση στην αστυνομία.

e-thessalia.gr