Μαλλιά κουβάρια φέρεται να έγιναν συγκάτοικοι σε κεντρική πολυκατοικία του Βόλου, με την υπόθεση να φθάνει στη δικαιοσύνη και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο να κρίνει ένοχο 61χρονο για απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμιση.
Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Ο 61χρονος κατηγορούνταν ότι στις 31 Μαρτίου του 2020, όταν είχε αρχίσει η περίοδος της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, είχε επιτεθεί στη 46χρονη συγκάτοικό του, την είχε «κολλήσει» στον τοίχο, της είχε ρίξει αγκωνιά στο πρόσωπο και της είχε πάρει το κινητό της τηλέφωνο. Επίσης κατηγορούνταν ότι την έσπρωξε με δύναμη στα κάγκελα της πολυκατοικίας και της κατάφερε άλλα δύο χτυπήματα με τον αγκώνα στο πρόσωπο, προκαλώντας της μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στα χέρια.
Τη σκηνή αντιλήφθηκε ο 49χρονος συγκάτοικος της γυναίκας και όταν πήγε στο σημείο, ο κατηγορούμενος φέρεται να τον έσπρωξε και αυτόν στα σκαλιά της πολυκατοικίας και να τον χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός του, προκαλώντας του θλαστικό ρεύμα στο τριχωτό της κεφαλής, εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ του κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι είχε διαφορές με το ζευγάρι, γιατί έκαναν θόρυβο, την ώρα που έκαναν γυμναστική στο διαμέρισμά τους και ο 61χρονος ενοχλούνταν.
Επιπλέον ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε σε ηλικιωμένη γειτόνισσά του και στη γυναίκα που την προσέχει, και η οποία διαμένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, ότι ο άνδρας που χτύπησε, ήταν ψυχοπαθής με χαρτί ψυχίατρου και η ίδια θα πεθάνει από το κρύο, γιατί δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα. Συγκατηγορούμενη του 61χρονου ήταν και η σύζυγός του, η οποία αθωώθηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απλή σωματική βλάβη, ενώ στην υπόθεση κατέθεσαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το ζευγάρι του επιτέθηκε πρώτο και η παθούσα επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγό του. Επίσης είπε ότι είχε αγανακτήσει, γιατί 18 μήνες που έμενε το ζευγάρι στην πολυκατοικία, ο άνδρας και η γυναίκα έκαναν θόρυβο, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, θέμα για το οποίο κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία. Τελικά, το ζευγάρι μετακόμισε από την πολυκατοικία, με ειδική άδεια, εν μέσω πανδημίας…

e-thessalia.gr