Αύριο, Παρασκευή τελικά θα ξεκινήσει το σχέδιο «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου. Αν και η πρώτη ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών είχε οριστεί για τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, μετά από ανακοινώσεις του Υπ. Υγείας, έγινε γνωστό ότι το Αχιλλοπούλειο έχει τοποθετηθεί στη δεύτερη φάση, η οποία ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί πως ενώ ήταν όλα έτοιμα στο Νοσοκομείο Βόλου για τον εμβολιασμό τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, την παραμονή της Πρωτοχρονιά οι γιατροί και νοσηλευτές που είχαν δηλωθεί ώστε να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν σήμερα, δέχτηκαν τηλεφωνήματα για να …μεταθέσουν το ραντεβού τους στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου.
Το Υπουργείο Υγείας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας συνεχίζεται κανονικά, όμως, θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις και επέμεινε πως δεν υπάρχει καμία αναστολή εμβολιασμών στα νοσοκομεία.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστήριξε ότι «Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία»» και διευκρίνησε ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε τρεις φάσεις.
Έτσι λοιπόν το Νοσοκομείο Βόλου εντάχθηκε στη δεύτερη φάση εμβολιασμών που σημαίνει πως το υγειονομικό προσωπικό θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται στις 8 Ιανουαρίου.
Βέβαια , σε επίπεδο Θεσσαλίας, μόνο το Νοσοκομείο Βόλου είναι αυτό που θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στις 8 Ιανουαρίου, μιας και ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό, ενώ στην πρώτη φάση των εμβολιασμών, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα εντάχθηκαν και τα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας, όπως και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Όλα έτοιμα στο Νοσοκομείο για τον εμβολιασμό
Στο Νοσοκομείο Βόλου όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εμβολιασμών. Ο χώρος που επιλέχθηκε να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο είναι αυτός που στεγάζονταν παλιά το παιδιατρικό ιατρείο στα εξωτερικά ιατρεία.
Στο εμβολιαστικό Κέντρο θα υπάρχουν νοσηλεύτριες- επισκέπτριες υγείας, που είναι η κατεξοχήν ειδικότητα για τους εμβολιασμούς και έχει ανατεθεί σε μια ομάδα γιατρών η παραμονή τους στο κέντρο στο ωράριο των εμβολιασμών οι οποίοι έπειτα να αναλάβουν και την παρακολούθηση των εμβολιασθέντων.
Νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου είχαν μετέβη και στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω για τον εμβολιασμό.
Οι υγειονομικοί περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και ελπίζουν να γίνει η έναρξη αύριο και να μην υπάρξουν άλλες αλλαγές τις τελευταίας στιγμής.

magnesianews.gr