«Γη και ουρανό» κινεί ένα ζευγάρι από τον Βόλο για να μάθει πώς έχασε το αγέννητο παιδί του, μια ημέρα πριν τον τοκετό, στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ο γιατρός που εξέτασε την 30χρονη γυναίκα έκανε λόγο για αιφνίδιο ενδομήτριο εμβρυακό θάνατο, για ανεξήγητους λόγους, ενώ ξεκίνησαν οι καταθέσεις στην αστυνομία και η οικογένεια ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση.
«Θέλω να μάθω πώς και γιατί πέθανε το παιδί μου» δήλωσε απελπισμένος ο 31χρονος σύζυγος στη «Θ».
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν η 30χρονη Πολυξένη, μητέρα δυο παιδιών, ένιωσε πόνους περιορισμένης έντασης. Δεν προσπέρασε την ενόχληση καθώς βρισκόταν στον ένατο μήνα και χθες Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα διορίας για να γεννήσει, ένα κοριτσάκι 4 κιλών. Δηλαδή, από ώρα σε ώρα ήταν έτοιμη για να γεννήσει.
Την Πέμπτη το μεσημέρι ο σύζυγός της τη μετέφερε στο Νοσοκομείο και ο εφημερεύων γιατρός που την εξέτασε της είπε πως θα επιστρέψει σπίτι της και θα προσέχει καθώς η κλινική της εικόνα δεν έδινε «σήμα» για τη γέννα.
Το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι και την Παρασκευή οι πόνοι έγιναν εντονότεροι. Το ζευγάρι έσπευσε στο Νοσοκομείο και την εξέτασε διαφορετικός γιατρός. Σημειώνεται πως την 30χρονη παρακολουθούσε στο Νοσοκομείο συγκεκριμένος γυναικολόγος που απουσίαζε με άδεια. Ο γιατρός την ενημέρωσε πως η διαστολή της ήταν 4 εκατοστά και πως δεν ήταν έτοιμη για γέννα, αλλά έδωσε εντολή για εισαγωγή της στη γυναικολογική.
Ο ιατρικός της φάκελος έδειχνε πως η κύηση κυλούσε τους 9 μήνες ομαλά και πως η 30χρονη δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα ωστόσο ο γιατρός την ενημέρωσε πως η γέννα θα είναι δύσκολη, γιατί το παιδί είχε φτάσει τα 4 κιλά.
Οι χαμηλής έντασης πόνοι αντιμετωπίστηκαν με ζώνη και παυσίπονα και σύμφωνα με τον σύζυγο ο γιατρός ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να προκληθούν τεχνητοί πόνοι για να γεννήσει.
Το Σάββατο στις 10 το πρωί δόθηκε εντολή να φορέσει ζώνη και στις 12.30 έγινε έλεγχος . Στις τρεις το μεσημέρι δόθηκε εντολή να ξαναβάλει ζώνη και όταν ο γιατρός την εξέτασε της είπε πως δεν άκουγε το μωρό. Αμέσως οδηγήθηκε στον υπέρηχο και διαπιστώθηκε πως το μωρό ήταν νεκρό.
«Δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση. Ο κόσμος μας κατέρρευσε και δεν ξέρουμε γιατί. Εγώ θέλω να μάθω, γιατί πέθανε το παιδί μου, όταν όλα στην εγκυμοσύνη κυλούσαν ομαλά. Γιατί δεν έγινε καισαρική…», ανέφερε ο πατέρας.
Ο ίδιος ανέθεσε την υπόθεση σε νομικό και συγκεκριμένα στον κ. Μιχάλη Βασιλικό και ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.
«Δικαιούμαστε να μάθουμε, πρέπει να μάθουμε και θα κινηθούμε με βάση όσα δικαιώματα μας δίνει ο Νόμος», είπε ο 31χρονος σύζυγος.
Η «Θ» επικοινώνησε με τον γιατρό που είχε αναλάβει από την Παρασκευή την παρακολούθησε της 30χρονης.
«Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Είναι ένας αιφνίδιος θάνατος και έχω ήδη δώσει κατάθεση στην αστυνομία. Δεν είναι ένα περιστατικό που δεν μπορεί να συμβεί. Εάν ήξερα τι έχει συμβεί, θα είχα απαντήσει και στην αστυνομία. Πάντως και εγώ διαπίστωσα πως ο ιατρικός της φάκελος έδειχνε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη», δήλωσε στη «Θ».
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου δεν είχε γνώση του περιστατικού και όπως τονίστηκε αναμένει την καταγγελία της οικογένειας.

e-thessalia.gr