Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ γνωστοποίησε πως διαπιστώθηκαν 28 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, ενώ με νεότερη ενημέρωση ο Οργανισμός έδωσε τη διασπορά των νέων περιπτώσεων Covid-19 ανά την Επικράτεια.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ λοιπόν, διενεργήθηκαν πάνω από 5.889 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια, από την Τετάρτη, όταν και άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από τα περίπου 1400 δείγματα προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κατά της πανδημίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, o οποίος ρωτήθηκε από την  e-thessalia.gr,  επιβεβαίωσε κατηγορηματικά πως πρόκειται για ένα και μόνο θετικό κρούσμα στη Σκιάθο. Το Κέντρο Υγείας αναμένει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, τις οποίες δεν έχει λάβει ακόμη, για να παραλάβει τον ασθενή από το ξενοδοχείο όπου περνάει τις διακοπές του και να τον οδηγήσει σε ξενοδοχείο καραντίνας.
Το Κέντρο Υγείας δεν έχει ενημερωθεί ακόμη αν πρόκειται για άντρα, γυναίκα ή παιδί καθώς τα δείγματα φέρουν απλούς κωδικούς και όχι ονόματα.
Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Σκιάθου, ο κ. Τζούμας δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί.

e-thessalia.gr