Μια θετική εξέλιξη για τα δεδομένα της Μαγνησίας, περιελάμβανε η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη σήμερα, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, όπου θα έχει σειρά σημαντικών επαφών.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σποράδες, με δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ίδιος «Αυτή τη στιγμή όπως είπε ο υφυπουργός είναι ήδη δρομολογημένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βορειοανατολικό Αιγαίο και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Τρία δρομολόγια την εβδομάδα, με έναρξη από 1η Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Επομένως οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος θα έχουν απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες με ένα γρήγορο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο και με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συνδέσεων».

Όπως αναφέρει το typosthes.gr, «ο υπουργός σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας. Ήδη είναι σε εξέλιξη τρεις διεθνείς διαγωνισμοί των περιφερειακών λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, με πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και εξωχώριους επενδυτικούς ομίλους και, όπως τόνισε, «το γεγονός αυτό πιστοποιεί και την ορθότητα της πολιτικής μας επιλογής, αλλά και γενικότερα την αναβάθμιση και τις δυνατότητες αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε, επίσης, ότι αυξήθηκε το κονδύλι για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές στη χώρα και από 90.000.000 ευρώ που ήταν το 2019 έφτασε στα 138.000.000 το 2021. Και με αυτό τον τρόπο αυξήθηκαν σε 24 οι άγονες γραμμές δημιουργώντας ένα ισχυρό σύγχρονο ακτοπλοϊκό δίκτυο και στο ΒΑ και στο ΝΑ Αιγαίο. Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα παραμείνει ως έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα ενισχυθεί η σύνδεση με τις Σποράδες, όπως και την αναβάθμιση των λιμένων της Β. Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη καθίσταται πραγματικός κόμβος ανάπτυξης και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία και για την ευρύτερη περιοχή, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Σημειώνεται πως ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια. Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Αθανάσιο Λιάγκο.

magnesianews.gr