Έργα 44,6 εκ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ο Δήμος κατέθεσε τις προτάσεις του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι οποίες περιλαμβάνουν έργα για τον τουρισμό, αναπλάσεις και αποκαταστάσεις, μεταφορές και οδοποιία , κτιριακά, πολιτιστικά, υδραυλικά, λιμενικά, προλήψεις φυσικών κινδύνων, ενέργειας και παρεμβάσεις σε εκκλησίες και μοναστήρια.
Το σύνολο των έργων είναι 51 και θα πρέπει να κατατεθούν και αντίστοιχες μελέτες. Ξεχωρίζουν τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης καλντεριμιών, οι ασφαλτοστρώσεις και η δημιουργία πολυχώρου ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης του νησιού με 3,2 εκ. ευρώ. Επίσης περιλαμβάνονται έργα του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και τοποθέτηση υδατοδεξαμενών. Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου, η επέκταση του λιμανιού της Σκοπέλου με 8 εκ. ευρώ και επέκταση του λιμένα Λουτρακίου με 6,2 εκ. ευρώ.
Στα έργα περιβάλλοντος περιλαμβάνονται η ανακύκλωση με τοποθέτηση υπόγειων κάδων και η οριοθέτηση ρεμάτων και καθώς και η αντιπλημμυρική θωράκιση του Αγνώντα με 2 εκ. ευρώ.
Ο Δήμος θέλει να προμηθευτεί ασθενοφόρο αλλά και ηλεκτρικό λεωφορείο ενώ θέλει να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά σε όλα τα δημόσια κτίρια. Στο μεταξύ θα κατατεθεί μελέτη για προμήθεια συστήματος πυρανίχνευσης στα δάση ενώ ζητούν και έργα ύδρευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Ο κατάλογος του προγράμματος Προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης έχει ήδη αποσταλεί με email τόσο στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Ευσταθίου, όσο και στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Αναγνώστου.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης αναφέρει:
«Οι στόχοι του Προγράμματος Ο.Χ.Ε που έχουμε θέσει είναι από το ΣΣ1 έως το ΣΣ8 και τους 8 στόχους του Προγράμματος τους καλύπτουμε με τα συγκεκριμένα προτεινόμενα έργα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ΔΕΝ παραλάβαμε απολύτως τίποτα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που να αφορά το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε., προσπαθήσαμε πολύ και δεν καταθέσαμε απλές προτάσεις, αλλά είναι η Κατάρτιση των Τεχνικών Δελτίων και οι Προμελέτες των Έργων αυτών, που ολοκληρώθηκαν με πλήρη στοιχεία και εκκρεμούν μόνο οι Τελικές Μελέτες τους.
Εκτελέστηκε ένα τεράστιο έργο μέσα σε διάστημα 20 ημερών, το οποίο επιτεύχθηκε μετά από επανειλημμένα ταξίδια και επαφές με Ειδικούς Μελετητές, με Γραφεία, με την Περιφέρεια, με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και με τον Υπεύθυνο Σύμβουλο ο οποίος μας ενισχύει και μας βοηθάει σε αυτό το πρόγραμμα.
Η πρόταση αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί ή και να τροποποιηθεί μετά τη διαβούλευση που πρέπει να έχουμε, με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Το κύριο, που ήτανε να προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου, επιτευχθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Από εδώ και πέρα όλα είναι δυνατά, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά για το νησί μας».

e-thessalia.gr