Ολοκληρώθηκε στις 4.30 χθες το απόγευμα η περισυλλογή των δύο ύποπτων φακέλων που εντοπίστηκαν στο κεντρικό κατάστημα στις εξωτερικές θυρίδες των ΕΛΤΑ Βόλου, και προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Οι δύο φάκελοι – δέματα που ήταν συσκευασμένοι με σελοφάν, θα μεταφερθούν από την Αστυνομία στον ΕΟΔΥ για εξέταση.

Ο χώρος γύρω από τα ΕΛΤΑ επί των οδών Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου αποκλείστηκε, από τις 10 το πρωί όταν υπάλληλοι των Ταχυδρομείων εντόπισαν τους δύο φακέλους και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική για να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ η υπηρεσία εκκενώθηκε από υπαλλήλους και κόσμο.

Στο σημείο κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο 4-5 ατόμων της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, που έφτασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Οι φάκελοι – δέματα, ελέγχθηκαν αρχικά από αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών χωρίς να εντοπιστεί κάτι.

Επί της Αγ. Νικολάου στήθηκε ειδική φουσκωτή σκηνή, όπου οι άντρες της ΕΜΑΚ φόρεσαν ειδικές στολές για να περισυλλέξουν και να απομονώσουν τους φακέλους που φυλάσσονταν στο τμήμα θυρίδων και να τους παραδώσουν στην Αστυνομία προκειμένου στη συνέχεια να σταλούν στον ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση και εξέταση.

Η διαδικασία ήταν ανάλογη με αυτή που είχε συμβεί στις 10 Ιανουαρίου 2019, όταν εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος στην Πρυτανεία του Π.Θ.

magnesianews.gr