Στο Πειθαρχικό Όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας βρέθηκε χθες ο Βολιώτης «αρνητής» γιατρός, που φέρεται να είχε αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό και τις οποίες και μετέφερε δημοσίως.
Ο εν λόγω γιατρός έχει καταγγελθεί από σύζυγο 60χρονης θανούσης, ότι προέτρεπε την άτυχη γυναίκα παρόλο που νοσούσε από κορωνοϊό να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο, αλλά να παραμείνει στο σπίτι της.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας χθες εξέτασε την πρώτη περίπτωση, δηλαδή όσα έχουν γίνει γνωστά και μέσω δημόσιων βίντεο για αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό.
Ο γιατρός που κλήθηκε να απολογηθεί, δεν εμφανίστηκε και αντί αυτού ο δικηγόρος του κατέθεσε υπόμνημα. Μάλιστα κατέθεσε και ένσταση στην απόφαση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος το καλοκαίρι, του είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ, καθώς όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν γνωστά, ο γιατρός ήταν προσβλητικός απέναντι στον πρόεδρο του Συλλόγου, στον γραμματέα αλλά και σε άλλους γιατρούς.
Το Πειθαρχικό εξέτασε την ένσταση και αποφάνθηκε πως δεν έχει βάση, οπότε και ισχύει το χρηματικό πρόστιμο. Έλαβε και το υπόμνημα του γιατρού και εντός των επόμενων 20 ημερών θα συνεδριάσει για να κρίνει την υπόθεση.
Στο μεταξύ, χθες την πόρτα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας πέρασε και ο σύζυγος της 60χρονης Βολιώτισσας που έχασε τη ζωή της και είχε θεράποντα ιατρό τον καταγγελλόμενο για τις αντιεπιστημονικές του απόψεις.
Αυτή η υπόθεση είναι η δεύτερη με πρωταγωνιστή τον ίδιο γιατρό που εξετάζει ο Σύλλογος. Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου ανέθεσε σε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου το ρόλο του ανακριτή, προκειμένου να καλέσει όλες τις πλευρές και όσους όσοι έχουν εμπλοκή με το περιστατικό προκειμένου να μιλησουν για το θέμα.
Χθες ήταν η σειρά του συζύγου της 60χρονης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο γιατρός, αυτή τη φορά για να δώσει εξηγήσεις όχι για τις αντιεπιστημονικές του απόψεις περί εμβολιασμού, αλλά για το γεγονός ότι καταγγέλλεται επώνυμα πως φέρεται να προέτρεπε ασθενείς με κορωνοϊό από το μεταβούν στο Νοσοκομείο.
Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση από το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, θα εκδοθεί η γνωμάτευσή του, η οποία θα κατατεθεί στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ακολουθηθεί η Πειθαρχική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ενώ υπήρχε για καιρό μόνο η καταγγελία του συζύγου της 60χρονης, πλέον υπάρχουν κι άλλες επώνυμες καταγγελίες για τη δράση του γιατρού.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου (magnesianews.gr)