Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας θα καθίσουν στις 16 Δεκεμβρίου 23 συνολικά κατηγορούμενοι που φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μαγνησία και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ κάποιοι από αυτούς παραπέμπονται για απλή συνέργεια.
Υπενθυμίζεται πως το κύκλωμα είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιούλιο, ενώ φερόμενος ως αρχηγός ήταν ένας 30χρονος Αλβανός ιδιοκτήτης επιχείρησης στον Βόλο που φέρεται να καθοδηγούσε, να προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, ενώ συγκέντρωσε και τα χρήματα από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους μετά από πολύμηνες έρευνες στον Βόλο και στην Αγριά ενώ είχε προκύψει ότι το κύκλωμα δρούσε από τον Απρίλιο του 2018 ενώ τα κέρδη που αποκόμισε εκτιμάται ότι ανέρχονται στις 25.000 ευρώ, από την πώληση συνολικά 5 κιλών χασίς και 100 γρ. κοκαΐνης. Η ποσότητα κοκαΐνης υπολογίζεται σε 800 – 1000 δόσεις και η εμπορική της αξία σε 80.000 – 100.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού και αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ΙΧ.Ε. οχήματα, ποσότητα χασίς βάρους 1.439,31 γρ., χρηματικό ποσό 435 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρία φιαλίδια και ένα μεταλλικό κουτί αλουμινίου που περιείχαν αναβολικά, δύο tablet, εννέα κινητά τηλέφωνα 25 κάρτες sim και έναν ναργιλέ.
Από τις έρευνες προκύπτει ότι, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν εκτός από τη Μαγνησία και σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Σκιάθος και η Σαντορίνη.

e-thessalia.gr