Το δράμα που βιώνει μία οικογένεια πίσω από τις κλειστές πόρτες αποκαλύφθηκε σήμερα, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, με τις αρχές να καλούνται να διαχειριστούν τον άγριο ξυλοδαρμό μιας νεαρής κοπέλας από τον ίδιο της τον αδερφό και μάλιστα μπροστά στα μάτια του μικρότερου αδελφού τους.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει – όχι όμως με επίσημη καταγγελία – αρκετά τις αρχές με ξεσπάσματα ενάντια στην οικογένειά του, επέστρεψε στο σπίτι του από το οποίο απουσίαζε όλη τη νύχτα χωρίς να έχει ενημερώσει.

Οι ερωτήσεις της αδερφής του γι’ αυτή την απουσία φαίνεται πως εξόργισαν τον νεαρό που σύμφωνα με την καταγγελία της επιτέθηκε και την χτύπησε βάναυσα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η 18χρονη φέρεται να υποστήριξε πως ο 17χρονος πέρασε τα χέρια του στο λαιμό της προσπαθώντας να την πνίξει.

Το 18χρονο κορίτσι κατάφερε να ξεφύγει, ειδοποίησε τη μητέρα του που βρισκόταν στη δουλειά εκείνη τη στιγμή και η μητέρα βλέποντας πλέον ορατό τον κίνδυνο στο σπίτι της και στην προσπάθειά της να προστατέψει τα άλλα δύο παιδιά της ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε και συνέλαβε τον ανήλικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και αρνείται να συνεργαστεί και με τις αρχές και με την οικογένειά του, δημιουργεί προβλήματα έχει βίαια ξεσπάσματα και γενικότερα παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν πριν από μερικές ημέρες να χτύπησε με σουγιά την αδερφή του με το κορίτσι να έχει εμφανή σημάδια της επίθεσης αυτής.

Τι υποστηρίζει ο 17χρονος

Ο νεαρός, που βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αρνήθηκε ότι άσκησε βία. Ο ίδιος που δεν είχε δικηγόρο, και δεν θέλησε να του διορίσουν, ούτε θέλησε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας πολλές φορές κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο νεαρός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα), απειλή και εξύβριση, κρίθηκε προφυλακιστέος και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές ανηλίκων του Βόλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά την απολογία του και αφού του ανακοινώθηκε η απόφαση της προφυλάκισης, βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο ανήλικος έβρισε κι έφτυσε τη μητέρα του.

Η ψυχική υγεία στο απόσπασμα

Η υπόθεση αυτή φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την μεγάλη ανάγκη να στηριχτεί η ψυχική υγεία στη χώρα. Δομές ψυχικής υγείας δημόσιες δεν υπάρχουν σε επάρκεια κι όσες υπάρχουν λειτουργούν στα όρια τους.

Κατά πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές φέρονται να ρώτησαν το οικογενειακό περιβάλλον του ανήλικου αν θα μπορούσε να τον «κρατήσει» στο σπίτι έως ότου βρεθεί θέση σε δημόσια δομή για να τον φιλοξενήσει. Αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία, φαίνεται πως οι αρχές αναζήτησαν μια «λύση» που θα κάλυπτε ίσως και την πηγή της παραβατικής συμπεριφοράς του νεαρού που δεν είναι άλλη από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Πηγή neakriti.gr