Πρόγραμμα ανάρτησης των αναμορφωμένων δασικών χαρτών για όλες τις περιοχές της χώρας, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2021 ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη Μαγνησία θα αναρτηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα ανάρτησης με σχετικές οδηγίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στάλθηκε από το ΥΠΕΝ στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, με εντολή να μεριμνήσει για την ευρύτατη δημοσιοποίηση της ανάρτησης καθώς και της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων στην περιοχή ευθύνης της.
Παράλληλα δίνονται οδηγίες συνεργασίας των δασικών υπηρεσιών με τον φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», ώστε η θεώρηση καθώς και η απόφαση της ανάρτησης του δασικού χάρτη να γνωστοποιούνται ηλεκτρονικά, άμεσα εντός της ημέρας έκδοσής τους στον Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», και στη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών.
Από την ακολουθούμενη διαδικασία θα προκύψει ποια ακίνητα χαρακτηρίζονται οριστικά αυθαίρετα και κατεδαφίζονται, ποια διατηρούνται με πρόστιμο και ποιοι ιδιοκτήτες, πότε και πώς μπορούν να αποχαρακτηρίσουν τις εκτάσεις τους, όταν αυτές μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών εμφανίζονταν ως «δασικές», ενώ δεν είναι.

e-thessalia.gr