Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί 36 συμπολίτες που όταν πήγαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους για να πάνε στους δουλειές τους, διαπίστωσαν ότι τα δύο λάστιχα (εμπρός και πίσω) της εξωτερικής πλευράς προς το δρόμο, ήταν σκισμένα με μαχαίρι.
Δράστης είναι ένας 61χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου και παραπέμπεται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι έσκισε με σουγιά τα λάστιχα 36 σταθμευμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Καλλιθέας, πριν τον περιφερειακό, στο ύψος της οδού Ιωλκού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες τα ξημερώματα, ο συλληφθείς προκάλεσε φθορές σε 36 σταθμευμένα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τρυπώντας με αιχμηρό αντικείμενο τα δύο ελαστικά της εξωτερικής προς το δρόμο πλευράς των οχημάτων.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, αν ο κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου αναγκαστεί να αλλάξει μια τετράδα ελαστικών στο όχημά του και με μια μέση τιμή 300 €, η συνολική ζημιά που έγινε ξεπερνά τις 10.000 και μπορεί να φτάσει μέχρι και 13.000 €.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, ενώ κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με το οποίο προξένησε τις φθορές στα οχήματα.
Ο 61χρονος, που είναι γνωστός στις αρχές, εδώ και χρόνια χρήστης ναρκωτικών, νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρεία και είναι αλκοολικός, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα σήμερα.

magnesianews.gr