Προφυλακίστηκε χθες, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο 69χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον δίδυμο αδερφό του πάνω σε καβγά, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου.
Πάντως ο 69χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς είχε δεχθεί δύο μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, αποσωληνώθηκε και οι γιατροί που τον παρακολουθούν, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.
Ο 69χρονος φέρεται να δήλωσε απολογούμενος, ότι τα μαχαιρώματα έγιναν πάνω στον καβγά, ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον αδερφό του, αλλά όταν αυτός τον άρπαξε από τον λαιμό, έπιασαν και οι δύο το μαχαίρι, έπεσαν πάνω σε μια τζαμαρία και δεν κατάλαβε τελικά πώς του κατάφερε δύο μαχαιριές.
Ομολόγησε αμέσως την πράξη του στους αστυνομικούς, όταν αυτοί έφθασαν στο σπίτι και μάλιστα ειδοποίησε ο ίδιος τον γιο του θύματος και ανιψιό του για το συμβάν, για να ειδοποιήσει αυτός με την σειρά του το ασθενοφόρο και περίμενε στο σπίτι την Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι αιτία του καβγά ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι του ζήτησε να σηκωθεί να μαγειρέψει, για να φάνε, εκείνος του απάντησε πως είναι κουρασμένος και ο άλλος τον έσπρωξε… Το θύμα φέρεται να έχει δεχθεί μαχαιριές στο συκώτι, που αιμορράγησε.
Ο δράστης προσήχθη χθες στην εισαγγελέα υπηρεσίας και στον ανακριτή και απολογήθηκε, για να αποφασιστεί τελικά η προφυλάκισή του.
Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το κουζινομάχαιρο, μήκους 30 εκατοστών, με λάμα 17 εκατοστών, το πέταξε σε γειτονικό οικόπεδο, όπου και βρέθηκε από τους αστυνομικούς.
Δίδυμα αδέρφια ο θύτης και το θύμα ζουν μαζί τα τελευταία χρόνια σε ένα χαμόσπιτο στην άκρη του Ριζόμυλου, κοντά στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας. Το αιματηρό επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 69χρονου, σημειώθηκε γύρω στις 4.50 το απόγευμα.
Αμέσως ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου έφθασε στο σπίτι και στις 5.12 μ.μ. παρέλαβε τον τραυματία που αιμορραγούσε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ρήγα Φεραίου που έσπευσαν στο σπίτι, συνέλαβαν τον άλλο αδερφό δράστη του μαχαιρώματος.
Σύμφωνα με συγχωριανούς τους, τα δύο αδέρφια έχουν ακόμη έναν αδερφό, που ζει στην Ξάνθη, ενώ είχαν και έναν τέταρτο (τρίδυμος), που έχει φύγει από τη ζωή πριν χρόνια μαζί με τη σύζυγό του σε τροχαίο δυστύχημα. Οι δύο 69χρονοι, θύτης και θύμα, είναι συνταξιούχοι.

e-thessalia.gr