Με τις κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb να καταγράφουν αύξηση 232% στη χώρα μας για το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος σε σχέση με τη περσινή χρονιά, φαίνεται πλέον ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν την εκμετάλλευση του εξοχικού τους μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, αντί να το ενοικιάσουν με τη σεζόν, όπως αναφέρει το newsit.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που άντλησε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, φέτος οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικής κατοικίας καταγράφουν αυξητικές τάσεις. Μάλιστα, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών είτε με τον μήνα είτε με τη σεζόν διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, την εγγύτητά της στη θάλασσα καθώς και τις προδιαγραφές της. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως.
Στη νησιωτική Μαγνησία σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates τα πράγματα διαμορφώνονται αντίστοιχα. Στη Σκόπελο μια κατοικία 45 τ.μ. μισθώνεται μηνιαίως με 1.500 ευρώ, ενώ στη Σκιάθο μια κατοικία 50 τ.μ. για τρεις μήνες ενοικιάζεται 4.200 ευρώ.
Όπως σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «σύμφωνα με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο στόχος των ιδιοκτητών το φετινό καλοκαίρι δεν είναι να μισθωθούν οι εξοχικές τους κατοικίες σε οικογένειες με τη σεζόν, αλλά σε εταιρείες διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων».

magnesianews.gr