Οι τιμές του οβελία (αρνί και κατσίκι) θα κυμανθούν φέτος, με όλη τη συμπίεση που μπορούσαν να αναλάβουν οι κρεοπώλες μεταξύ 13 και 13,80 €, όπως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Αντώνης Κανελλόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο η μεγάλη πλειοψηφία των κρεοπωλείων του Βόλου έχει προμηθευτεί αρνί φρεσκοσφαγμένο από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
«Έγινε μια συμπίεση του κόστους όσο γινόταν από πλευράς κρεοπωλών ώστε να μπορέσει να είναι σε όσο το δυνατόν λογικά πλαίσια η τιμή και να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι», τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επαγγελματίες κοίταξαν να υποστηρίζουν τους πελάτες τους που τους έχουν όλο το χρόνο, κάνοντας ότι μπορούσαν καλύτερο για την περίοδο του Πάσχα.
Ο κρεοπώλης τόνισε ότι ο οβελίας σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε 10-15%, καθώς η τιμή του ήταν 12 ως 12,50 €, που είναι πολύ μικρό σχετικά με τα προϊόντα που αυξάνονται σε περίοδο ζήτησης μόλις 15%.
Ο κ. Κανελλόπουλος έκανε παρότρυνση προς τους καταναλωτές να αποφεύγουν να προμηθεύονται αρνιά απευθείας από τις στάνες, γιατί εγκυμονούν υγειονομικοί κίνδυνοι και η τιμή που θα τα βρουν, δεν θα επέχει πολύ από τις τιμές που προσφέρουν τον οβελία οι κρεοπώλες,

magnesianews.gr