Αστραπιαία… ήταν η αντίδραση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, που κάλεσε σε απολογία τους 12 συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απέχουν εδώ και μήνες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, διότι δεν παρέστησαν σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις.

Το θέμα γνωστοποίησε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας που αναφέρει ότι καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η άνευ προηγουμένου αστραπιαία «θεσμική» αντίδραση της ηγεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στην απαίτηση της Δημοτικής Αρχής για επιβολή κυρώσεων στους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν παρέστησαν σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις.

«Μας επιδόθηκαν λοιπόν οι κλήσεις προς απολογία από τον κλητήρα του Δήμου. Φυσικά ούτε λόγος για την αναφορά των 12 Δημοτικών Συμβούλων που ΠΟΛΙΤΙΚΑ απείχαν, αιτούμενοι ταυτόχρονα την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης ,για την κατά συρροή παραβίαση του Κανονισμού με ευθύνη του Προέδρου Μουλά», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον Κ. Γαργάλα, δεν προηγήθηκε καμία κλήση για διευκρινίσεις ούτε πολύ περισσότερο μια απάντηση στην από τεσσάρων μηνών ήδη πρώτη αναφορά μας. «Πλήρης αδιαφορία για κορυφαία ζητήματα Δημοκρατίας. Σαν να μην υπήρξε ποτέ αναφορά. Σαν να μην έγινε ποτέ. Αντιθέτως «ευαισθητοποιήθηκε» άμεσα στο «θεσμικό» κάλεσμα του Προέδρου Μουλά για την επιβολή κυρώσεων, λες και απείχαμε γιατί απλώς αδιαφορήσαμε», αναφέρει.

Σχολιάζοντας την στάση της κεντρικής εξουσίας ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι «τέτοιο κράτος έχουμε, τέτοιους θεσμούς διαθέτουμε, τέτοιους «υπεύθυνους» επιλέγουμε. Όχι εμείς . Αυτοί που κυβερνούν φυσικά. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και καλά …Χριστούγεννα , σε κανένα τσιπουράδικο με τον Ρουβά και με σέλφι στα λαμπιόνια. Τρομάρα τους»… Φυσικά, τονίζει, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και τίποτα δεν θα περάσει σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό, ενώ είναι ο ορισμός της «ύποπτης» και σε κάθε περίπτωση της «αναιτιολόγητης» προς το παρόν στάσης.

magnesianews.gr