Την εκτίμηση πως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης πρέπει να επεκταθεί και μάλιστα άμεσα έκανε στον Ταχυδρόμο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, Κων. Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης εκτίμησε ότι τις επόμενες 10 με 15 μέρες ενδεχομένως να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, έστω και χαμηλά.

Υπογράμμισε ότι οι καταστηματάρχες έχουν ένα δίκιο που ζητούν να επιτραπεί η μουσική στα μαγαζιά αλλά επανέλαβε ότι σε αυτή την περίπτωση, όταν μιλά ο ένας στον άλλο, «φεύγουν» σταγονίδια και είναι επικίνδυνο. «Χρειάζεται προσοχή ειδικά στα μπαρ που η μουσική είναι δυνατή», σχολίασε.

Εκείνο για το οποίο ο καθηγητής ήταν… κάθετος, είναι το θέμα του ωραρίου. Ακόμη και σήμερα στις 00:30 ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας και άρα τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν. «Γι’ αυτό έχουμε ακόμη κορονοπάρτι» είπε και τόνισε ότι το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον έως τη 01:30.

«Δεν έχει σημασία να φεύγουν από το μπαρ και να μαζεύονται στις πλατείες όπου συνωστίζονται» πρόσθεσε. «Είναι προτιμότερο αντί να είναι ο ένας πάνω στον άλλο στους δρόμους και τα παγκάκια, να απολαμβάνουν τον καφέ και το ποτό τους σ’ ένα καφέ μπαρ μία ώρα επιπλέον. Εκεί τουλάχιστον εκ των πραγμάτων υπάρχει η υποχρέωση της τήρησης των μέτρων προστασίας».

taxydromos.gr