Την πρόσληψη τακτικού προσωπικού 27 συνολικά ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων προβλέπει ο πολυετής προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2023-2026 του Δήμου Βόλου, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Να αναφερθεί ότι οι εκτιμώμενες αυτοδίκαιες αποχωρήσεις προσωπικού στον Δήμο Βόλου μέχρι το 2026 προβλέπεται ότι θα φτάσουν τις έντεκα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το σχέδιο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού έχει ως εξής: Για το 2023 τρεις ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, δυο ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ένας ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ένας ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, για το 2024 τέσσερις ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ένας ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ένας ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ένας ΤΕ Μηχανικών Ηλεκτρολογίας, ένας ΤΕ Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ένας Μηχανικών Πολιτικών Δομικών Έργων, για το 2025 ένας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ένας ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ένας ΤΕ Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ένας ΤΕ Πληροφορικής (softwear), δυο ΔΕ Τεχνιτών, ένας ΔΕ Εργοδηγών, ένας ΥΕ Εργατών Ύδρευσης, για το 2026 ένας ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ένας ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ένας ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου.
Να αναφερθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών ανέπτυξε ηλεκτρονική εφαρμογή και για τον Πολυετή Προγραμματισμό Προσλήψεων με στόχο τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης.
Η εφαρμογή έχει ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr) και η χρήση της αφορά τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων των εποπτευομένων φορέων τους.
Η χρήση της εφαρμογής από τους φορείς θα διεκπεραιωθεί σε έναν κύκλο πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων που θα διαιρεθεί σε δύο στάδια:
-Στο πρώτο στάδιο – Υποβολή Σχεδίων, οι φορείς μεταξύ των οποίων και Δήμοι υποβάλουν σχέδια τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα νομικά τους πρόσωπα προς τα οικεία Υπουργεία.
-Στο δεύτερο στάδιο – Έλεγχος Σχεδίων, τα υπουργεία συλλέγουν τα υποβληθέντα σχέδια και τα προωθούν στο ΥΠΕΣ. Πριν την υποβολή των σχεδίων Πολυετούς Προγραμματισμού Προσλήψεων από τον Δήμο στην εφαρμογή, απαιτείται να έχει προηγηθεί, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι Δήμοι καλούνται να υποβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τον πολυετή προγραμματισμό τόσο για τον ίδιο τον φορέα τους, όσο και για τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις τους, ως «εποπτεύων» αυτών φορέας.
Να αναφερθεί ότι τον προγραμματισμό των προσλήψεων καταψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ιάσ. Αποστολάκης.

e-thessalia.gr