Χαμόγελα στη Μαγνησία μετά την προχθεσινή, πρώτη πτήση τσάρτερ από Γαλλία που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ανοίγοντας τον κύκλο των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού.
Η πρώτη πτήση τσάρτερ της Γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Transavia France, με 189 επιβάτες, προσγειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18.30, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, απευθείας από το αεροδρόμιο του Ορλύ, με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να καταγράφει το κλίμα, παρουσιάζοντας το σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται απαρέγκλιτα, κατά την αποβίβαση πραγματοποιήθηκε έλεγχος των πιστοποιητικών, με τα οποία ήταν εφοδιασμένοι οι Γάλλοι τουρίστες. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, προσκόμισαν είτε βεβαίωση εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ, είτε βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.
Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, οι Γάλλοι τουρίστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που τους περίμεναν έξω από το αεροδρόμιο, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Club Mediterrane της Εύβοιας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πτήση είναι ναυλωμένη από το Club Mediterrane και στη διάρκεια του διμήνου Ιούλιος – Αύγουστος, θα προστεθεί και δεύτερη, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Ολα λειτούργησαν άψογα
Επί ποδός, στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό του αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.
Ολα λειτούργησαν άψογα, με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου και τους συνεργάτες του, να λαμβάνουν τα εύσημα από τους Γάλλους τουρίστες για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προχθεσινή, πρώτη άφιξη, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στο τμήμα του τουρισμού του Δήμου Βόλου για το φωτογραφικό υλικό που κοσμεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, παρουσιάζοντας στο επιβατικό κοινό τις ομορφιές της περιοχής, και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για την καθοριστική συμβολή στον εξωραϊσμό και την προετοιμασία του αεροδρομίου, για να υποδεχθεί το άνοιγμα της νέας τουριστικής σεζόν.
Πτήσεις εξωτερικού
Αισιόδοξος εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος επεσήμανε ότι «για το 2022 υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες περιοχές της Ευρώπης, για τη Νέα Αγχίαλο».
Με την Γερμανική αεροπορική εταιρία Condor να ζεσταίνει μηχανές για την πρώτη απευθείας πτήση από Μόναχο για τη Νέα Αγχίαλο στις 5 Ιουνίου και την Αγγλική Easy Jet να προσγειώνει το πρώτο αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στις 12 Ιουνίου, δημιουργούνται οι πρώτες αισιόδοξες σκέψεις για την σεζόν που άνοιξε.
Αξίζει, παράλληλα, να υπογραμμιστεί, ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο, με το πτητικό ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών να διατηρείται, στο μεταξύ, σταθερό.
Σύνδεση με Κρήτη
Με πολλές προσδοκίες ανοίγει, στο μεταξύ, στις 15 Ιουνίου, ο κύκλος των απευθείας αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού , που θα συνδέουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή τον Βόλο, την Μαγνησία και την Κεντρική Ελλάδα, με την Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο.
Αναφερόμενος στη νέα πτήση, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου υπογράμμισε ότι υπάρχει η προοπτική, εάν εξελιχθεί σύμφωνα με τα αναμενόμενα το πρόγραμμα και υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση, να επεκταθεί το πτητικό πρόγραμμα.
Παράλληλα επεσήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να ενταχθεί η συγκεκριμένη πτήση στις άγονες γραμμές, γεγονός που συνεπάγεται τακτικά δρομολόγια από την Κρήτη και ενδεχομένως και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Η νέα αεροπορική γραμμή αναμένεται να αυξήσει την τουριστική κίνηση, μεταφέροντας επισκέπτες από την Κρήτη στη Μαγνησία, και διευκολύνοντας, ταυτόχρονα, τους κατοίκους της περιοχής και της Θεσσαλίας ευρύτερα, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κρήτη, με τον παράγοντα οικονομία και εμπορικές σχέσεις να βρίσκονται επίσης ψηλά στην ατζέντα.
«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Βλέπουμε ότι ξεκινάει καλά το αεροδρόμιο, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και είναι σημαντικό το γεγονός ότι το πρώτο αεροπλάνο προσγειώθηκε γεμάτο, στις 22 Μαΐου. Αποδεικνύεται ότι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, είναι το αεροδρόμιο της κεντρικής Ελλάδας, που μπορεί να εξυπηρετήσει Θεσσαλία, Λαμία και Εύβοια», επεσήμανε, κλείνοντας, ο κ. Ευσταθίου.

Ταχυδρόμος