Προκαταρκτική έρευνα για την άγρια επίθεση αγέλης σκύλων κατά 70χρονης στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, μετά από σχετικά δημοσιεύματα. Σκοπός της προκαταρκτικής που θα ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου είναι να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος. Θα αναζητηθεί εάν κάποιο από τα σκυλιά που επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα είχε ιδιοκτήτη, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως, βάσει του νόμου, υπεύθυνος για τα αδέσποτα να είναι ο Δήμος Βόλου. Προανάκριση για το γεγονός πραγματοποιεί το Α.Τ. Βορείου Πηλίου και μετά την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει η προκαταρκτική.
Σημειώνεται πως το περιστατικό έλαβε χώρα προχθές γύρω στις 4 το απόγευμα, όταν η 70χρονη έπεσε θύμα αναίτιας επίθεσης μιας αγέλης 10 – 12 μεγαλόσωμων αδέσποτων σκύλων, σε δρομάκι πάνω από τον περιφερειακό, παρακαμπτήριο του δρόμου προς Άλλη Μεριά, που οδηγεί προς την Επισκοπή. Κοντά στο σημείο της επίθεσης έτυχε να περνά με το αυτοκίνητό του ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωλκού και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Αχιλλέας Καλυβιώτης. Όταν μπήκε στο δρομάκι, που χρησιμοποιείται συχνά από κόσμο και περιπατητές, αντίκρισε τη γυναίκα στο έδαφος και 12 μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά πάνω της να τη δαγκώνουν.
Άμεσα ο κ. Καλυβιώτης φρέναρε το αυτοκίνητο, βγήκε κρατώντας μια γκλίτσα για να διώξει τα σκυλιά και όπως ανέφερε στη «Θ» τα χτυπούσε στο κεφάλι με μανία, ωστόσο, αυτά δεν πτοούνταν και του επιτίθονταν για να τον δαγκώσουν. «Σοκαρίστηκα από το θέαμα που αντίκρισα και προσπάθησα να γλιτώσω τη γυναίκα. Άρχισα να κορνάρω για να φοβηθούν, πήρα μια γρεβενιώτικη γκλίτσα και άρχισα να τα χτυπάω, αλλά αυτά ορμούσαν και σε μένα. Έπρεπε να σκούξει το ένα για να φύγουν από το σημείο και να μας αφήσουν ήσυχους, ενώ ήταν τέτοια η μανία τους που το αυτοκίνητό μου είναι γεμάτο γρατσουνιές» επισήμανε ο κ. Καλυβιώτης, που πρόσθεσε πως αν αργούσε έστω και ένα λεπτό θα δάγκωναν τη γυναίκα στον λαιμό, με πιθανώς μοιραία για τη ζωή της αποτελέσματα.
Στη συνέχεια πήρε ένα μεγάλο κασκόλ που φορούσε η γυναίκα στον λαιμό και της έδεσε το χέρι και το πόδι για να μην αιμορραγεί και με το αυτοκίνητό του τη μετέφερε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς να κινητοποιούνται άμεσα βάζοντας την ηλικιωμένη στο χειρουργείο. Μάλιστα ήταν τόση η έκταση των τραυμάτων της που χρειάστηκαν περίπου τεσσεράμισι ώρες για να βελτιωθεί η κατάστασή της, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλυβιώτης όταν απαιτήθηκε να αφαιρεθεί το κασκόλ για να της γίνουν ράμματα μαζί το ύφασμα αποκολλούνταν και σάρκα…
Ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωλκού ανέφερε ότι η άτυχη γυναίκα πήγαινε από το σπίτι της, στην περιοχή Μπαξέδων, σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο ύψος του περιφερειακού για να ψωνίσει και στον δρόμο της επιτέθηκαν αναίτια τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Μάλιστα πολλά από αυτά ταΐζονται από ιδιοκτήτες παρακείμενων σπιτιών, παραμένοντας έξω από την αυλή τους, ώστε να λειτουργούν ως φύλακες των περιουσιών τους, αλλά επιτίθενται σε διάφορους περαστικούς.
Το θύμα μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στο σπίτι της έχοντας επαφή με το περιβάλλον, ευρισκόμενη, όμως, ακόμη σε κατάσταση σοκ.

e-thessalia.gr