Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις προκαταρκτικές έρευνες της Εισαγγελίας Βόλου, μετά από μηνύσεις και καταγγελία συμπολιτών για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους στον Αλμυρό, με τραυματισμό και για επιθετικά σκυλιά στην περιοχή του Αγ. Ονουφρίου.
Οι πρώτες δύο περιπτώσεις αφορούν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες τον Αλμυρό, όπου αγέλη αδέσποτων επιτέθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε άνδρα και γυναίκα που περπατούσαν, προκαλώντας με τα δαγκώματά τους ελαφρές σωματικές βλάβες, αλλά και μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία, καθώς χρειάστηκε να μεταβούν στο Νοσοκομείο, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Επίσης στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου κυκλοφορούν κάποια σκυλιά τα οποία ορμούν σε περαστικούς και σε αναβάτες δικύκλων, με τους περίοικους να έχουν προβεί σε καταγγελίες στην Αστυνομία.
Η διενέργεια των προκαταρκτικών έχει ανατεθεί στα Αστυνομικά Τμήματα Αλμυρού και Βόλου, αντίστοιχα , με τα αδικήματα που διερευνώνται να αφορούν σε σωματική βλάβη από αμέλεια, από υπόχρεο σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή.
Ανάμεσα στα άτομα που θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις είναι και οι αντιδήμαρχοι, που έχουν την ευθύνη βάσει του νόμου, για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.
Αν προκύψουν ευθύνες, οι υποθέσεις θα εισαχθούν στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την προβλεπόμενη ποινή να φτάνει ακόμα και τα δύο χρόνια φυλάκιση ή την καταβολή χρηματικής ποινής.
Σε περίπτωση που προκύπτει δόλος στην τέλεση της πράξης, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα και για άσκηση ποινικής δίωξης για παράβασης καθήκοντος, κάτι, σπάνιο στη διερεύνηση των τριών περιστατικών.

magnesianews.gr