Αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες ο 62χρονος Βολιώτης, που διώκεται για δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία απόπειρα σε περίπτερο της πόλης, απολογούμενος χθες στον ανακριτή. Συμφωνία ανακριτή-εισαγγελέα υπηρεσίας ο 62χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας.
Απολογούμενος ο 62χρονος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, υποστήριξε ότι είναι τραγικές συμπτώσεις το ότι μοιάζει με τον δράστη των δύο ληστειών στα δύο σούπερ μάρκετ (28 Ιανουαρίου και 24 Μαρτίου 2022) και τη μια απόπειρα ληστείας σε περίπτερο της πόλης, καθώς τα ρούχα που βρέθηκαν σπίτι του, διατίθενται στο εμπόριο, ενώ και ο σωματότυπός του είναι κοινός. Επίσης φέρεται να υποστήριξε τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του, τα έχει για την προστασία του από τα άγρια ζώα κατά τις εξορμήσεις του στο βουνό. Ωστόσο δεν έγινε πιστευτός από τον ανακριτή και την εισαγγελέα που θεώρησαν πως είναι πολλές οι συμπτώσεις, για να είναι τραγικές και τον έκριναν προφυλακιστέο.
Ο 62χρονος φέρεται να είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων….
Του ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατ’ εξακολούθηση (δύο τετελεσμένες και μια σε απόπειρα) σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Επανέλαβε και χθες πως είναι αθώος για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, λέγοντας πως είναι θύμα τραγικών συμπτώσεων, εκφράζοντας μάλιστα απορία για τον λόγο για τον οποίο συνελήφθη. Μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε, πως πολλοί φορούν καφέ μπουφάν, τη μάρκα και το χρώμα παπουτσιών που είναι καταγεγραμμένα στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των δύο καταστημάτων.
Παράλληλα υποστήριξε ότι αρκετοί διαθέτουν την ίδια μοτοσικλέτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε, προκειμένου να διαφύγει μετά τις ληστείες, ενώ, όπως φέρεται να είπε, όλοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ανοίγει μια ταμειακή μηχανή…
Αξίζει να σημειωθεί πως στη μια από τις δύο ληστείες, όταν στεκόταν μπροστά στην ταμία απειλώντας τη να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του είπε πως δεν μπορεί να ανοίξει την ταμειακή μηχανή, επειδή ήταν κλειδωμένη. Τότε ο 62χρονος φέρεται να της είπε, πως θα της δώσει τις κατάλληλες οδηγίες, ώστε να την ξεκλειδώσει. Μάλιστα εμφανίζεται ως γνώστης του αντικειμένου, καθώς στο παρελθόν ο άνδρας, που κατάγεται από τον Πειραιά, μέχρι το 2004 λειτουργούσε περίπτερο στο «μεγάλο λιμάνι» και ίσως γι’ αυτό στις 29 Νοεμβρίου όταν επιχείρησε να ληστέψει περίπτερο και ο εργαζόμενος σε αυτό δεν φοβήθηκε, να αποχώρησε. Πληροφορίες αναφέρουν πως έδωσε συγχαρητήρια στον υπάλληλο, λέγοντάς του «μπράβο, έχεις καρδιά», τη στιγμή που έφευγε από το σημείο χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του. Ο μεσήλικας, που διαμένει στο κέντρο του Βόλου, θέλοντας να δικαιολογήσει όλα όσα βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του και ειδικά τις δύο συσκευές τίζερ, το σπρέι πιπεριού, το τσεκούρι και τα δύο κυνηγετικά μαχαίρια, ισχυρίστηκε πως τα είχε για ασφάλεια έναντι των άγριων ζώων, κατά τη διάρκεια διαβίωσής του στο βουνό. Ο άνδρας δηλώνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και στο σπίτι του βρέθηκε μια πλαστική χειροβομβίδα – παιχνίδι, αλλά και μια ζώνη παντελονιού στην οποία είχε δέσει κουτάκια από αναψυκτικά τυλίγοντας πάνω τους καλώδια και έναν μικρό διακόπτη, παραπέμποντας σε εκρηκτικό μηχανισμό. Δικαιολογώντας αυτά τα ευρήματα είπε πως τα είχε για τις Απόκριες.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η ταυτοποίησή του κατέστη δυνατή τόσο από τον σωματότυπό του, τον τρόπο που περπατά, όσο και από τη μοτοσικλέτα του, που διαθέτει διπλό φτερό, το χρώμα της, όπως επίσης και από μια ουλή την οποία έχει στο μάγουλο και καταγράφηκε από τις κάμερες. Να τονιστεί ότι το αεροβόλο που φέρεται να χρησιμοποίησε για τις ληστείες, δεν έχει ακόμα βρεθεί.

e-thessalia.gr