Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο δράστες που κατηγορούνται για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, σε καπνοπωλείο στη Ν. Ιωνία τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, ενώ ο τρίτος, που ήταν ο τσιλιαδόρος και δεν συμμετείχε αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη.
Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό, έναν 19χρονο Έλληνα, που κατηγορούνται για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος και τον 34χρονο συνεργό τους που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ληστεία και αντίσταση σε βαθμό πλημμελήματος.
Επιπλέον ο αλλοδαπός που απείλησε με το αεροβόλο πιστόλι την υπάλληλο, κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς 111 γραμ. και χρηματικό ποσό 400 € που θεωρείται ότι προέρχεται από τη διακίνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτοι παραδέχτηκαν ότι έκαναν τη ληστεία, ισχυριζόμενοι ότι ήταν απερισκεψία της στιγμής, ενώ ο 34χρονος, επέμεινε στον αρχικό ισχυρισμό του ότι δεν είχε συμμετοχή στη ληστεία και κατά τύχη βρέθηκε με τους άλλους δύο, καθώς είχε σκοπό να κάνει μπάνιο στην Άφησσο, όπου έγινε η σύλληψή τους.
Τελικά, οι δύο πρώτοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Σημειώνεται ότι οι ο 22χρονος και ο 19χρονος λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης και ενώ στο κατάστημα, που διανυκτερεύει, βρισκόταν μόνο μια 31χρονη γυναίκα υπάλληλος, μπήκαν στο καπνοπωλείο, στην οδό Αναπαύσεως, φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και με την απειλή πιστολιού έκλεψαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 1.000 €, ενώ ο 34χρονος συνεργός τους περίμενε κοντά στο κατάστημα.
Τους δύο ληστές αντιλήφθηκε την ώρα που έφευγαν, φορώντας τα κράνη, πελάτης του καταστήματος που σταμάτησε να αγοράσει τσιγάρα, ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ τους είδε να επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες και τους ακολούθησε, μέχρι τη σύλληψή τους.

magnesianews.gr