Απαντήσεις στο γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν κολλάνε τον κορωνοϊό, προσπαθεί να δώσει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαμέσου μιας έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και περιμένει τα πρώτα αποτελέσματα.
Μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε πως «στην περιοχή υπήρξαν περιστατικά που δεν κόλλησαν τον κορωνοϊό παρόλο που βρίσκονταν μαζί με άλλους θετικούς».
Μάλιστα όπως λέει «υπήρξαν συγκεκριμένες περιπτώσεις στους Ρομά στη Ν. Σμύρνη. Σε μια οικογένεια για παράδειγμα, νόσησαν όλοι και ένα άτομο δεν είχε νοσήσει.
Επίσης δύο άτομα είχαν μπει σε συγκεκριμένη υγειονομική μονάδα με άλλα 60 θετικά περιστατικά  αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ θετικά ενώ δεν ανέπτυξαν ποτέ αντισώματα».
Ο καθηγητής ψάχνει να βρει το τι ακριβώς συμβαίνει σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών.
«Έχουμε πάρει δείγματα από όλο το οικογενειακό δέντρο και αναμένουμε να αναλυθεί το πλήρες γονιδίωμα των ανθρώπων έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν γενετικές διαφορές.
Ψάχνουμε λοιπόν εάν υπάρχουν γενετικά χαρακτηριστικά που εκφράζονται διαφορετικά σε κάποιους ανθρώπους και τους κάνουν να μην κολλάνε τον ιό», διευκρινίζει.

zougla.gr