Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 47χρονο, που κατηγορούνταν για έκρηξη που είχε προκαλέσει σε μονοκατοικία στο Κρόκιο Αλμυρού, ιδιοκτησίας 72χρονου.
Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων τον είχε καταδικάσει σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 χρόνων και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ωστόσο, είχε δεχθεί η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.
Ο δράστης, ένας 47χρονος οικογενειάρχης, καταδικάστηκε ομόφωνα από το ΜΟΕ Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για την κατηγορία της πρόκλησης έκρηξης και της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας, ενώ κρίθηκε αθώος για εμπρησμό από πρόθεση.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 12 χρόνων για την κατηγορία της πρόκλησης έκρηξης, τεσσάρων χρόνων για εμπρησμό από πρόθεση και τεσσάρων χρόνων για φθορά ξένης περιουσίας και σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 χρόνων.
Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης και του πρότερου σύννομου βίου, ενώ υπέρ της αναγνώρισης του πρώτου ελαφρυντικού τάχθηκε και ο εισαγγελέας.
Σημειώνεται ότι ο 47χρονος είχε καταδικαστεί το 2016 από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για απάτη σε βάρος του γιου του 72χρονου, ενός 40χρονου επαγγελματία, σε ποινή κάθειρξης 9 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο 47χρονος φέρεται να είχε εξαπατήσει τον 72χρονο σήμερα συνταξιούχο και να του είχε πάρει χρήματα και από τότε «βρίσκονται στα μαχαίρια».
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, στις 2.30 με 3 τα ξημερώματα κι ενώ ο 72χρονος με την οικογένειά του βρισκόταν σε διακοπές, ο 45χρονος με έναν Αλβανό συνεργό του κατηγορούνταν ότι έριξαν βενζίνη στο σπίτι του συνταξιούχου στο Κρόκιο Αλμυρού και είχαν ανάψει φωτιά, προκαλώντας έκρηξη, από την οποία μάλιστα είχαν υποστεί εγκαύματα και οι ίδιοι…
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και το σπίτι είχε καταστραφεί ολοσχερώς, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Κομμάτια αλουμινίου είχαν βρεθεί εξωτερικά σε μεγάλη απόσταση, κομμάτια από κουρτίνες στην αυλή, ενώ και η βαριά κεντρική πόρτα της οικίας κυριολεκτικά είχε ανατιναχθεί.
Στην αυλή είχε βρεθεί ένα καμένο καπέλο τύπου τζόκεϊ, που δεν ανήκε σε κάποιον της οικογένειας του 72χρονου, ένα λιωμένο από τη φωτιά ξένο παπούτσι, με κολλημένη πάνω του ανάποδα βαλμένη και την κάλτσα και σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι ένα καμένο γάντι.
Οι δράστες είχαν εξαφανιστεί από την περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και η Αστυνομία για να τους βρει, είχε ερευνήσει στις κάμερες της εθνικής οδού. Βρέθηκε να έχουν μεταβεί στην Αθήνα, όπου και φέρονται να είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, για τα εγκαύματα που είχαν υποστεί.
Ο Αλβανός έχει εξαφανιστεί από τότε και αναζητείται με την κατηγορία της συναυτουργίας στα ίδια εγκλήματα, ενώ ο 47χρονος απολογούμενος στο ΜΟΔ Τρικάλων φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι ο συνεργός του τον είχε πάρει στον λαιμό του και τον παρότρυνε να βάλει φωτιά…
Επίσης στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι ο δράστης φέρεται να είχε γράψει με μπογιά στην ταράτσα διπλανού σπιτιού της οικίας του παθόντα το επώνυμό του, που ήταν ορατό από τον παθόντα και μόνο…

e-thessalia.gr