Ο Διομήδης μπορεί να προκάλεσε ζημιές με την μεγάλη νεροποντή, έφερε όμως και χαρά στους λάτρεις του σκι, καθώς γέμισε με το χιόνι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, που σήμερα άνοιξε τις πύλες του και πλημμύρισε κυριολεκτικά από κόσμο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας «Κενταύρων Όρος κ. Γρηγόρη Ιγγλέση που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στο Χιονοδρομικό είναι πολύς και οι πίστες είναι γεμάτες από σκιέρ.
Όπως σημείωσε ο κ. Ιγγλέσης το Χιονοδρομικό άνοιξε με καθυστέρηση μιας ώρας, δηλαδή αντί για τις 9 στις 10 το πρωί, καθώς λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών είχαν παγώσει τα ράουλα των λιφτ. Το προσωπικό προσπαθούσε να διαχειριστεί την κατάσταση κι όταν ξεπάγωσε τα ράουλα, λειτούργησε το διπλό Lift για να “ζεσταθεί’ κι έπειτα το Χιονοδρομικό καλωσόρισε τους πρώτους επισκέπτες του.
Ο κόσμος, όπως τόνισε ο κ. Ιγγλέσης, πλημμύρισε κυριολεκτικά το Χιονοδρομικό, γεμίζοντας το δεύτερο και το τρίτο πάρκιγκ, ενώ όλες οι πίστες είναι γεμάτες από χιονοδρόμους.
“Οι πίστες είναι φανταστικές και ο κόσμος ευχαριστημένος. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε φρέσκο και πολύ χιόνι και στην κορυφή φτάνει το 1,5 μέτρο. Ο κόσμος που αγαπά το σκι περίμενε πολύ το χιόνι αυτό, το οποίο έπεσε κάποια στιγμή που δεν είχε αέρα κι έτσι στρώθηκε ομοιόμορφα στις πίστες”, είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως τα μηχανήματα θα πατούν τις πίστες προκειμένου να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το χιόνι.
Σε ότι αφορά στις τιμές, ο κ. Ιγγλέσης ανέφερε οτι ισχύουν οι περσινές, αν και τα έξοδα του Χιονοδρομικού είναι πολλά. Παρόλα αυτά και σε συμφωνία με τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη αποφασίστηκε να μην γίνει ανατίμηση για να μην επιβαρυνθεί ο κόσμος.

magnesianews.gr