Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι πολίτες προσέρχονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου είτε να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση του εμβολιασμού του κατά του SARS CoV-2 είτε για να κάνουν την αναμνηστική δόση.
Η αυξητική τάση αποτυπώνεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες αφού από 257 που ήταν την 1η Νοεμβρίου, σήμερα 22 Νοεμβρίου έχει φτάσει στον αριθμό 675 και μέχρι αυτή την ώρα έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των 8.000 εμβολιασμών . Τα στοιχεία αποτυπώνουν ότι ο Νοέμβριος θα υπερτερεί σε εμβολιασμούς σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο, που η προσέλευση των πολιτών ήταν σχετικά μικρή.
Συγκριτικά, όπως μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Ντόκος, οι περισσότεροι εμβολιασμοί διενεργήθηκαν τον μήνα Ιούνιο με 20.534 και οι λιγότεροι τον μήνα Οκτώβριο με 5.926.
Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 95.541 εμβολιασμοί συνολικά και αναλυτικά έχουν ως εξής: PFIZER 83.154 ASTRAZENECA 7.331 JOHNSON & JOHNSON 5.056 To mega Εμβολιαστικά Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είναι το μεγαλύτερο σε επίπεδο 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας αφού διαθέτει εννέα (9) εμβολιαστικές γραμμές, ενώ σχετικά πρόσφατα ενισχύθηκε με τέσσερις (4) νοσηλεύτριες από το Κέντρο Υγείας Βόλου, οι οποίες είναι καταρτισμένες και συνεισφέρουν τα μέγιστα, είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητή κ. Ντόκος, στο συνολικά παραγόμενο έργο που φέρνει σε πέρας καθημερινά το Νοσοκομείου του Βόλου.

ertnews.gr