Με επιτυχία αντιμετωπίστηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα από το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε το Νομό Μαγνησίας. Για τρία συνεχόμενα 24ωρα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αντιμετώπισαν ολιστικά και αποτελεσματικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την χιονόπτωση και τον παγετό σε όλο το μήκος και πλάτος του Ν. Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έδρασαν περισσότερα από 70 μηχανήματα, αλατοδιανομείς, φρέζες, φορτωτές, γκρέιτερς, τσαπάκια κλπ. σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς η χιονόπτωση ήταν καθολική τόσο στις ορεινές όσο και στις πεδινές περιοχές της Μαγνησίας. Παράλληλα διατέθηκε ποσότητα άνω των 500 τόνων άλατος προς ρίψη για την αντιμετώπιση του παγετού και για την αποφυγή ολισθηρότητας των οδών, ενώ συνεχίζεται ακόμη και σήμερα η ρίψη άλατος σε περιοχές που αυτό κρίνεται αναγκαίο. Η συντονισμένη δράση, η εγρήγορση και η σημαντική και υπεύθυνη συμβολή όλων των συμμετεχόντων οδήγησαν στην επιτυχή αντιμετώπιση του φαινομένου και την διατήρηση της προσπελασιμότητας του οδικού δικτύου της περιοχής.
Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό της Περιφέρειας και τους χειριστές των μηχανημάτων που συνέβαλαν καθοριστικά στην τελέσφορη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

e-thessalia.gr