Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ένας 35χρονος Βολιώτης, που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος της 10χρονης κόρης του.
Ο 35χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την Ελλάδα και η παραμονή του στο εξωτερικό, και επιπλέον θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, δύο φορές το μήνα, μέχρι να γίνει η δίκη του. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην υποχρεωθεί στην καταβολή εγγυοδοσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και κατέθεσε ότι πρόκειται για σκευωρία.
Ο πατέρας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, και οι δύο σε βαθμό κακουργήματος.
Η Εισαγγελία του Βόλου είχε διατάξει αρχές Νοεμβρίου του 2018 την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει η μητέρα του παιδιού. Η υπόθεση έλαβε πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθώς ο άνδρας φέρεται να ασελγούσε στο παιδί του, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, στο σπίτι της οικογένειας στο Βόλο, εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου του για δουλειά.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, όταν ο 12χρονος περίπου, γιος του φερόμενου ως δράστη, είπε ότι είδε τον πατέρα του να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις κατά της αδελφής του για ακόμα μια φορά. Τότε ανέφερε το τι είδε σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού στην 30χρονη περίπου μητέρα του, η οποία έμεινε άναυδη από την εξιστόρηση των γεγονότων.
Η γυναίκα υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του συζύγου της, και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των καταγγελιών, ενώ ελήφθησαν καταθέσεις τόσο από τη μητέρα, όσο και από τον αδελφό και την 10χρονη μαθήτρια.
Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορίες επισύρουν ποινές κάθειρξης από 10 έως και 20 χρόνια.
Ο Βολιώτης πατέρας που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, εργάζονταν και φέρεται να προέβη σε αυτές τις πράξεις κατά την διάρκεια απουσίας της συζύγου του, η οποία έλειπε για ώρες από το σπίτι για λόγους δουλειάς.
Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου 2018, η Εισαγγελία του Βόλου είχε απορρίψει αίτημα που είχε υποβάλλει το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να βγουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου Βολιώτη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της αρμόδιας για ζητήματα ανηλίκων, εισαγγελικής λειτουργού, τυχόν δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, θα οδηγούσε στον στιγματισμό των παιδιών του, δυσκολεύοντας κατά πολύ την καθημερινότητα τους.
Επίσης, δεν υπήρξαν υπόνοιες σε βάρος του άνδρα, ότι προέβη σε παρόμοιες πράξεις και σε άλλα ανήλικα, ενώ από την στιγμή που δεν δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά σε χώρο, όπου υπάρχουν παιδιά (σχολεία, φροντιστήρια κ.α.), δεν υφίστατο κίνδυνος για την δημόσια τάξη, από τυχόν ανάλογες ενέργειες του κατηγορούμενου.

magnesianews.gr