Νέο σοκ στην τοπική κοινωνία προκαλεί υπόθεση ασέλγειας, που φέρεται να έγινε σε βάρος ανήλικης από τον ίδιο της τον πατέρα… Εναντίον του φερόμενου ως δράστη της αποτρόπαιης ενέργειας ασκήθηκε ποινική δίωξη χθες από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ενώ ο 40χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Ανακριτή και θα απολογηθεί αύριο.
Όπως καταγράφει στο ρεπορτάζ σήμερα η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», ο 40χρονος αλλοδαπός, που ζει με την οικογένειά του σε νησί των Βορείων Σποράδων, διώκεται για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης του (12 ετών) σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία και απειλή σε βάρος της 36χρονης συζύγου του, σε βαθμό πλημμελήματος.
Οι κατηγορίες και οι διώξεις βασίστηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην κατάθεση της συζύγου του, που φέρεται να έχει δηλώσει πως όπως της ανέφερε η ανήλικη κόρη της, ο 40χρονος φέρεται να ξύπνησε το πρωί της Κυριακής και αφού παρακολούθησε ταινία ερωτικού περιεχομένου, θώπευσε την κόρη του και εκσπερμάτισε στην πιζάμα της…
Μάλιστα η Αστυνομία, που προχώρησε στην σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, κατάσχεσε την πιζάμα της ανήλικης και την απέστειλε στα εγκληματολογικά της εργαστήρια, προκειμένου να διενεργηθεί εξέταση DNA, για το αν αληθεύει ή όχι η καταγγελία της συζύγου, μετά την αναφορά της ανήλικης.
Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η 12χρονη φέρεται να μην έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα της, καθώς ο τελευταίος της είχε απαγορεύσει την χρήση του κινητού της τηλεφώνου και του ίντερνετ, ενώ η 36χρονη σύζυγος φέρεται να κατέθεσε, πως αυτή ήταν και η αιτία του καυγά της με τον 40χρονο, που κατέληξε να την εξυβρίσει και να την χτυπήσει την Κυριακή. Μάρτυρας του επεισοδίου φέρεται να ήταν και το άλλο παιδί της οικογένειας, ο 11χρονος γιός τους…
Ο 40χρονος κρατείται στην Αστυνομία, προκειμένου να μην έρθει σε επικοινωνία με την σύζυγό του και την κόρη του και προκληθεί επεισόδιο, ενώ αναμένεται να ληφθεί κατάθεση παρουσία ψυχολόγου και από την ανήλικη. Μάλιστα φέρεται ο Ανακριτής να έχει ζητήσει από την Αστυνομία την επίσπευση της εξέτασης της πιζάμας της 12χρονης.
Ο 40χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έβλεπε ταινίες πορνό, όταν κοιμούνταν τα δυο του παιδιά, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να μην μίλησε για το περιστατικό.
Ο Ποινικός Κώδικας ορίζει για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας στο άρθρο 342 τα εξής: «Κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. 1. Με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους τιμωρείται ο ανιών εξ’ αγχιστείας ή ο θετός γονέας, που ενεργεί ασελγή πράξη με ανήλικο κατιόντα ή με το θετό του τέκνο».

e-thessalia.gr