Το Μουσείο της Αργούς βάζει τον Βόλο και την Ελλάδα στο παγκόσμιο επίκεντρο τόνισε μεταξύ άλλων από τον Βόλο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που έδωσε το παρών σήμερα στην εκδήλωση παρουσίασης του Μουσείου της Αργούς στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως και ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για το θέμα, συνεχάρη τον Δήμαρχο Βόλου και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στην επίτευξη της υλοποίησης του Μουσείου.
Σπουδαίο έργο για τον Βόλο και όλη την Ελλάδα
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έφτασε στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, για να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του Μουσείου της Αργούς. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως η υλοποίηση του Μουσείου ήταν το πρώτο αίτημα που του έγινε όταν ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τόνισε πως το έργο αυτό δεν θα προβάλει μόνο τον Βόλο, αλλά θα προβάλει στην παγκόσμια κοινότητα όλη την Ελλάδα. Μάλιστα στην ομιλία του σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για το έργο και μιλώντας για τον Βόλο τόνισε ότι “Τον Βόλο τον έχουμε στην καρδιά μας”.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, καθώς συνετέλεσε στην υλοποίηση αυτού του έργου. “Καταφέραμε και βρήκαμε έναν τρόπο πρακτικό για να εντάξουμε το Μουσείου της Αργούς και κλέβω μια φράση του Περιφερειάρχη “ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας”. Στην προκειμένη περίπτωση βρήκαμε τον τρόπο με τη σύμπραξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και το ΠΕΠ Θεσσαλίας, να επιταχύνουμε τη διαδικασία ώστε πολύ σύντομα ο λαός του Βόλου και όλης της Ελλάδος να απολαύσει αυτό το έργο και το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει γίνει τόσα χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας για το έργο του κ. Αγοραστού τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Ο Υπουργός σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα από γ’ τρίμηνο του 2019 έως και σήμερα ανακηρύχθηκε πρώτη σε επενδύσεις στην ΕΕ. Σχολιάζοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι μια εθνική επιτυχία που προϋποθέτει σκληρή δουλειά. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκος, ο οποίος συνεχίζει αύριο το πρόγραμμά του στον Βόλο επισκεπτόμενος έργα και δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Κώστας Αγοραστός: Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο έργα υποδομής, είναι και ο πολιτισμός
Για ένα όνειρο ζωής των πολιτών του Βόλου και του πολιτισμού που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα γιατί υπήρξε μια στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας πως το κλειδί της την υλοποίηση του Μουσείου της Αργούς ήταν η αλλαγή της διαδικασίας της χρηματοδότησης. “ Το διαφορετικό είναι η αρχιτεκτονική χρηματοδότησης του έργου που είναι πρωτότυπη και δημιουργεί νέες συνθήκες ταχύτητας. Ο πολιτισμός είναι ένα βαθύ, αναπτυξιακό εργαλείο που βελτιώνει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων αλλά έχει και οικονομικό αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής ή ποσοτικά. Είναι και ο πολιτισμός. Είναι μία ανάπτυξη και το έργο είναι βαθιά αναπτυξιακό”, υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο βρέθηκαν τα 14,4 εκ. ευρώ από το ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Αχ. Μπέος: Το Μουσείο της Αργούς είναι έργο αναπτυξιακό
Ο Δήμαρχος Βόλου από το βήμα της εκδήλωσης ανέφερε πως το Μουσείο της Αργούς είναι ένα αναπτυξιακό έργο και βάζει δυναμικά τον Βόλο στο χώρο της πολιτιστικής βιομηχανίας. Σημείωσε πως ο Βόλος μπαίνει σε νέα διάσταση και πως ο μύθος βρίσκει τη στέγη του. Ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνεργασία, τον Κώστα Αγοραστό, τον γεν. Γραμματέα δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την 5μελη επιτροπή, ενώ μετά την ομιλία του και χωρίς κείμενο αναφέρθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντάς τον “παντελονάτο”, γιατί κρατά το λόγο του.
Ο Αχιλλέας Μπέος έδωσε στον Υπουργό και το σήμα του Δήμου Βόλου, την Αργώ.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Μπουκώρος, Λιούπης, Μαραβέγιας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, οι Δήμαρχοι Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου κ.κ. Μιτζικός και Νασίκας, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, εκπρόσωποι φορέων και δημότες.

magnesianews.gr