Παραμένει προσαραγμένο στη βραχονησίδα «Δασκαλονήσι», εντός του λιμανιού της Σκιάθου, από χθες το απόγευμα, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς».

Το πλοίο προσέκρουσε προχθές το απόγευμα στη βραχονησίδα, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας. Το «Πρωτεύς» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου με προορισμό τους λιμένες ν. Σκιάθου και Γλώσσας ν. Σκοπέλου με 53 επιβάτες, έξι Ε.Ι.Χ. οχήματα, δύο Φ/Γ οχήματα και 26 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Σ. 28, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του »ΠΡΩΤΕΥΣ», τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου.

Οι επιβάτες έμειναν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ενώ επαγγελματίες δύτες έλεγξαν την κατάσταση των υφάλων του πλοίου, διαπίστωσαν ότι δε υπάρχει ρήγμα και αναμένονται σήμερα από την Αθήνα επιθεωρητές του νηογνώμονα, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να γίνει αποκόλληση του πλοίου.

magnesianews.gr