Ξεπερνά το 40% το ποσοστό των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν και έκαναν αίτηση για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Ο εμβολιασμός τους αρχίζει από μεθαύριο Παρασκευή, ενώ το υπουργείο Παιδείας έδωσε τελικά παράταση μέχρι αύριο για όποιον εκπαιδευτικό θέλει να υποβάλει αίτηση, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο.
Την επιθυμία τους να εμβολιαστούν εκδήλωσαν ουσιαστικά πολλοί εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, καθώς το υπουργείο Υγείας τούς δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.
Τα σχολεία από χθες το πρωί έστειλαν τις λίστες με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στην τριμελή επιτροπή που έχει συσταθεί από κοινού μεταξύ Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αδιάθετα εμβόλια, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές θα ενημερώνουν την τριμελή επιτροπή που με τη σειρά της θα ειδοποιεί τους εκπαιδευτικούς για να μεταβούν άμεσα σε κάποια υγειονομική δομή και να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συνολικά από τους 1.500 καθηγητές του Νομού, υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση για να εμβολιαστούν οι 500.
Το ποσοστό, όμως είναι μεγαλύτερο και φτάνει ακόμη και το 40%, καθώς, όπως διευκρίνισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας «υπάρχουν καθηγητές ηλικίας άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι ήδη έχουν εμβολιαστεί. Επίσης κάποιοι καθηγητές για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσαν να αποστείλουν την υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο τους. Άλλοι λόγω του περιορισμένου χρόνου δεν πρόλαβαν να απαντήσουν».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για εμβολιασμό είναι πολύ έντονο. Ήδη η τριμελής επιτροπή λαμβάνει συνεχώς ηλεκτρονικά μηνύματα από τα σχολεία για να καταχωρήσει τα ονόματα των εκπαιδευτικών και αν ειδοποιούνται, όταν προκύπτουν αδιάθετα εμβόλια».
Ως μια πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και ταμίας της ΕΛΜΕ κ. Δημήτρης Μπαζιάνας επισημαίνοντας πως «ένας καθηγητής είναι σε διαρκή επαφή με πολλά άτομα και πρέπει να θωρακιστεί υγειονομικά πέρα από τη λήψη μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται στο σχολείο. Για παράδειγμα ένας καθηγητής μπορεί σε μια εβδομάδα να έρθει σε επαφή μέσω της διδασκαλίας ακόμη και με 150 άτομα. Είναι συνεπώς σημαντικό να εμβολιαστούν και γι’ αυτό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος δήλωσε πως «ικανοποιείται ένα αίτημα της ομοσπονδίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί εργάζονται σε ένα περιβάλλον με πολλά άτομα. Και μπορεί ευτυχώς τα κρούσματα να ήταν πολύ λίγα, αλλά η αγωνία υπάρχει και γι’ αυτό είναι καλό που θα μπορούν να εμβολιαστούν».
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε πως «παρατείνεται η προθεσμία της διαδικασίας κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας που επιθυμούν να εμβολιαστούν με αδιάθετες δόσεις εμβολίων μέχρι την 01/04/2021.
Η ενεργοποίηση της διαδικασίας ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα εκκινεί την Παρασκευή 02/04/2021».

e-thessalia.gr