Σε πάνω από 3.300 ανέρχονται οι μαθητές από 30 και πλέον Δημοτικά της Μαγνησίας οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε πριν λίγες μέρες έγγραφο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο αναφέρεται ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να σιτίζονται και ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι ίδιος με τον περσινό.

Βέβαια το θέμα είναι να ξεκινήσει κάποια στιγμή η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο δυστυχώς πέρυσι άρχισε πολύ αργά και πιο συγκεκριμένα ελάχιστες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και σταμάτησε πολύ πρόωρα, την 1η Μαρτίου, μια εξέλιξη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την περσινή εικόνα που ουσιαστικά δεν διαφοροποιείται και φέτος από τη Νέα Ιωνία τα Δημοτικά που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής; 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο Δημοτικά.

Από τον Βόλο τα Δημοτικά είναι τα εξής: 5ο, 9ο, 10ο, 12ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 19ο, 23ο, 24ο, 29ο, 30ό, 1ο Αγριάς, Άνω Λεχωνίων, Πορταριάς, 1ο και 2ο Νέας Αγχιάλου.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως «λάβαμε εγκύκλιο από το αρμόδιο υπουργείο που μας αναφέρει τον αριθμό μαθητών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα και οι οποίοι ξεπερνούν τους 3.300. Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα και να σιτίζονται δωρεάν οι μαθητές στο σχολείο, δεν γνωρίζουμε κάτι».

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», μεταβαίνουν στις οριζόμενες από τον Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρώνεται το αργότερο 30 λεπτά μετά το πέρας της τελευταίας διδακτικής ώρας του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ολοκληρώνεται, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του ολοήμερου, στις 14.00.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, σε ειδική συνεδρίασή τους, κατά την έναρξη του προγράμματος, αποφασίζουν τον καθορισμό των απαραίτητων αιθουσών που κατά περίπτωση κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση του προγράμματος, τις ειδικότερες λεπτομέρειες που αφορούν στην οργάνωση και υλοποίηση της όλης διαδικασίας και γενικότερα τη ρύθμιση όλων των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών/τριών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών, οι οποίοι συμπληρώνουν στην αρχή της σχολικής χρονιάς υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης και στην οποία αναφέρονται τυχόν αλλεργίες – δυσανεξίες των παιδιών τους.

Εκτός από τα σχολικά γεύματα του υπουργείου Παιδείας, προσφέρονται δωρεάν τα πρωινά από τις ενορίες της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ θα συνδράμει και ο Δήμος με το δεκατιανό.

e-thessalia.gr