Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στατικής άπνοιας στην κατηγορία junior, σημείωσε χθες το πρωί, ο 16χρονος Ανάργυρος Χλίτσιος, ακολουθωντας τα βήματα του πατέρα του, Χρόνη Χλίτσιου, κάτοχος επίσης παγκόσμιων επιδόσεων, στην στατική άπνοια και την ελεύθερη κατάδυση.

Ο Ανάργυρος, παίρνοντας μια ανάσα, παρέμεινε  5 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό, καταρρίπτοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ των 4.52 λεπτών, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ των 5.17 λεπτών, που έγινε πρόσφατα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Το επίτευγμα του νεαρού Ανάργυρου παρουσιάστηκε σε βίντεο χθες βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο, και είχαν έτσι, την ευκαιρία να θαυμάσουν την προσπάθειά του, εκατοντάδες άτομα.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ανάργυρος Χλίτσιος, ανάλογους χρόνους έχει κάνει πολλές φορές στις προπονήσεις. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της επίσημης προσπάθειας χθες το πρωί, είχε αρκετό άγχος, και λόγω του κόσμου που βρισκόταν στην πισίνα, αλλά κυρίως, γιατί το βίντεο του εγχειρήματος θα παρουσιαζόταν το βράδυ σε ευρύ κοινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας και άρα, δεν είχε περιθώρια αποτυχίας.

Να σημειωθεί πως ο Ανάργυρος Χλίτσιος, που του χρόνου θα φοιτήσει στη Β’ τάξη του Λυκείου και είναι παράλληλα, πρωταθλητής στο τάε κβο ντο, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις καταδύσεις, από την ηλικία των 2 ετών.

ertnews.gr