Μέρες Νοέμβρη έρχονται στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς μετά το «άνοιγμα»  και δεύτερης κλινικής κορωνοϊού στον τρίτο όροφο του Αχιλλοπούλειου, εντός των επόμενων 48 ωρών και η ΜΕΘ Covid θα επανέλθει στην κατάσταση που λειτουργούσε με την έξαρση της πανδημίας, δηλαδή λόγω της αύξησης των νοσηλειών, θα λειτουργήσουν οκτώ κλίνες ΜΕΘ Covid.

Ωστόσο, η συμβατική ΜΕΘ που εξυπηρετεί ασθενείς χωρίς κορωνοϊό, αλλά που χρειάζονται εντατική φροντίδα από άλλα νοσήματα, παθήσεις, τροχαία και άλλα, θα έχει στη διάθεσή της μόλις τέσσερις διαθέσιμες κλίνες.

Ο προβληματισμός στο Νοσοκομείο είναι πολύ έντονος για τη διαχείριση των υπόλοιπων περιστατικών που χρειάζονται ΜΕΘ, όμως οι τέσσερις κλίνες για covid περιστατικά δεν επαρκούσαν πλέον, τη στιγμή που στην κλινική είναι 40 ασθενείς και κάποιοι από αυτούς σε βαριά κατάσταση.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ «έφυγε’ από τη ζωή μία 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου και σήμερα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ τρεις άνδρες, μεταξύ 60 και 70 ετών, με τον ένα να έχει διακομιστεί από τη Λαμία.

Δ. Παλαιοδημοπούλου magnesianews.gr