Σκεπτόμενοι τη λέξη Πήλιο σίγουρα η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό είναι ο ορεινός του όγκος και τα γραφικά χωριουδάκια φωλιασμένα στην εντυπωσιακή και πλούσια φύση της περιοχής. Ωστόσο, στο βουνό των Κενταύρων υπάρχουν και γραφικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί που όχι μόνο ενδείκνυνται για τις αποδράσεις και τις διακοπές του καλοκαιριού, αλλά, επίσης, δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί.

Αγία Κυριακή

Σε απόσταση 75 χλμ. από το Βόλο, το χωριουδάκι της Αγίας Κυριακής, παρόλο που προσεγγίζεται οδικώς, είναι ένας από τους προορισμούς του Πηλίου που δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μικροσκοπικό και γραφικό, ελληνικό νησί. Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Πηλίου και αποτελεί το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι.

Η ζωή εδώ κυλά νωχελικά, χωρίς έντονους ρυθμούς και στρες, γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν μακριά από την πιεστική και αγχώδη καθημερινότητα. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα λιγοστά σπίτια μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο, ενώ μια στάση στα ταβερνάκια σχεδόν πάνω στη θάλασσα για τους φημισμένους μεζέδες της περιοχής επιβάλλεται. Στα όσα πρέπει κανείς να κάνει όσο βρίσκεται εδώ να επισκεφτεί το Παλαιό Τρίκερι, το μοναδικό κατοικημένο νησάκι στον Παγασητικό.

Κατηγιώργης

Στο ανατολικότερο σημείο της Μαγνησίας συναντά κανείς το όμορφο ψαροχώρι του Κατηγιώργη, σε απόσταση 60 χλμ. από το Βόλο. Ακριβώς απέναντι από τις διάσημες παραλίες της Σκιάθου, η αίσθηση που δημιουργείται εδώ στον επισκέπτη είναι ότι όντως βρίσκεται σε νησί. Πρόκειται για ένα ήρεμο χωριουδάκι, για χαλαρές και απομονωμένες διακοπές μακριά από όλους και απ’ όλα.

Διαθέτει μια μικρή παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα διαυγή νερά, ενώ φημίζεται και τα ταβερνάκια σχεδόν πάνω στο κύμα που σερβίρουν θαλασσινούς μεζέδες.

Μηλίνα

Το μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι Μηλίνα, που μοιάζει με πραγματικό ησυχαστήριο, συναντάται στο νότιο τμήμα του Πηλίου σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Αν για κάτι φημίζεται το χωριό αυτό είναι τα σχεδόν διάφανα σαν πισίνας νερά των γραφικών κολπίσκων ολόγυρά του. Μια εικόνα που συνδυάζεται τέλεια με τους ατελείωτες ελαιώνες της περιοχής.

Μία ακρογιαλιά όλη κι όλη διαθέτει το χωριό, με χρυσαφένια αμμουδιά, που, ωστόσο, είναι αρκετή για να σας πείσει ότι βρήκατε τον επίγειο παράδεισο.

newsbeast.gr