Από μέρα σε μέρα, η αγωνία στην τοπική Νέα Δημοκρατία κορυφώνεται για το ποιοι και ποιες θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Μαγνησία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το «οκ», σε έξι υποψηφίους και απομένει η συνολική ανακοίνωση των οκτώ. Η ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Magnesianews.gr, θα γίνει αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών που προσδιορίζεται για Δευτέρα ή Τρίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , αυτοί που έχουν πάρει το «οκ», είναι ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οικονομολόγος και πρόεδρος της «Σύνθεσις» Χρήστος Τριαντόπουλος, το στέλεχος του Υπ. Εσωτερικών Κατερίνα Πατσογιάννη και το στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος Έλενα Ράπτη.

Τις τελευταίες ημέρες, δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα για το ποιος θα καλύψει τη θέση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Για την θέση του υποψηφίου θεωρείτο ότι θα καλυφθεί από τον γιατρό και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο να καλυφθεί από τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Θανάση Λιούπη, αλλά «σφήνα» έχει μπει ο Σάκης Κοκκίνης ο οποίος διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο με πολλές πιθανότητες. Πληροφορίες από τον χώρο της ΝΔ αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να είναι στο ψηφοδέλτιο ένας από τους δύο γιατρούς. Ο κ. Λιούπης αποκλείεται εκ του νόμου λόγω κωλύματος που προκύπτει από την θέση του διευθυντή που κατέχει στο νοσοκομείο, από την οποία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, οπότε μένουν να «κονταροχτυπηθούν» οι κ.κ. Μαραβέγιας και Κοκκίνης.

Ο γιατρός είχε πάρει πολλές υποσχέσεις από τα κεντρικά της ΝΔ ότι θα πρέπει να είναι πανέτοιμος για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν και λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό πολιτικό γραφείο, ενώ είχε πραγματοποιήσει και μια μεγαλειώδη συγκέντρωση φίλων του στον «Τσαλαπάτα». Ο δικηγόρος και καναλάρχης Σάκης Κοκκίνης, έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται αλλά μετά τις δημοτικές εκλογές και τη νίκη στον Δήμο Βόλου, των «πνευματικών του αδελφών» Αχιλλέα Μπέου και Κώστα Λούλη, οι πιέσεις από κύκλους της εκκλησίας και ιδιαίτερα από τον πνευματικό των τριών, Ηγούμενο Εφραίμ, ο Σάκης Κοκκίνης πιστεύει ότι θα πετύχει όχι μόνον να είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά και να εκλεγεί με τη βοήθειά τους.

Απομένει να δούμε τις επόμενες ημέρες ποιο παιχνίδι θα παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ιδιαίτερα αν αποδεχθεί τις πιέσεις από τον Πατέρα Εφραίμ, τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Λούλη με την απειλή ο καναλάρχης να μπει στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου, με αποτέλεσμα να κόψει ψήφους από τη ΝΔ. Τα γεγονότα που καταγράφονται για την συμμετοχή της τέταρτης γυναίκας στο ψηφοδέλτιο, δείχνουν ότι έγιναν προτάσεις προς την γιατρό κ. Πολύζου – Ξαϊδάρα η οποία εκτιμάται από ένα κόσμο που δεν ανήκει στη ΝΔ, άρα μπορεί να φέρει ψήφους και την Έλενα Αντωνοπούλου η οποία αυτή την εβδομάδα έχει βάλει το μεγάλο μέσο της που είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Κρούσεις να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο έχει δεχθεί και η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και στέλεχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ελένη Λαΐτσου, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται.

magnesianews.gr