Βομβαρδισμένο τοπίο από κουτιά αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και νερών ήταν χθες η πλατεία Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Προχθές το βράδυ, που η Αστυνομία απουσίασε για πρώτη φορά από τα μέτρα μετά από πολλές μέρες επιτήρησης στην περιοχή, διοργανώθηκε άλλο ένα κορονοπάρτι.

Η πλατεία γέμισε ξανά με νέους, που διασκέδαζαν χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες ή αποστάσεις ασφαλείας. Ο όγκος και ο παλμός της διοργάνωσης ήταν μικρότερος από το τελευταίο πάρτι του περασμένου Σαββάτου, όμως και πάλι στην περιοχή υπήρχαν δεκάδες άτομα παρά την πανδημία και το γεγονός ότι ο κορονοϊός έχει αρχίσει να χτυπά και μικρές ηλικίες.

Από το Σάββατο και μετά η παρουσία αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με φυσική παρουσία αστυνομικών αλλά και περιπολικά οχήματα ήταν καθημερινή στην περιοχή.

Τα αυστηρά μέτρα λαμβάνονταν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα. Όμως, φαίνεται ότι οι νέοι παραφυλούσαν και με την πρώτη ευκαιρία έδρασαν και πάλι. Αντίθετα, στην Τ. Οικονομάκη μετά τις συλλήψεις που είχαν γίνει στην περιοχή για παρόμοια διοργάνωση και τα αστυνομικά μέτρα δεν έχει παρουσιαστεί ξανά παρόμοιο φαινόμενο.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Βόλου γέμισαν χθες πολλούς σάκους απορριμμάτων με σκουπίδια, μπουκάλια και τσιγάρα. Ευτυχώς, στις διπλανές επιχειρήσεις δεν υπήρξαν ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή από νωρίς το βράδυ και συνέχιζαν να διασκεδάζουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Είχαν μουσική με κινητά ηχεία και ήταν εφοδιασμένοι με αλκοόλ. Διασκέδαζαν στην περιοχή τουλάχιστον 100-150 άτομα, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ασφυκτικές συνθήκες.

Η πλατεία Τζιόρτζιο ντε Κίρικο είναι τόπος συνάντησης και πριν από τον περασμένο Νοέμβριο που τέθηκαν σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα. Είθισται μετά το κλείσιμο των καταστημάτων οι νέοι να συγκεντρώνονται εκεί και να συνεχίζουν τη διασκέδασή τους.

Εντούτοις, σε μέρες πανδημίας τέτοιες διοργανώσεις είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να αποφεύγονται. Μπορούν να μεταδώσουν αστραπιαία τον κορονοϊό στον Βόλο, να νοσήσουν ολόκληρες οικογένειες, να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Όλα αυτά μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που η εστίαση μετρά μόλις δύο εβδομάδες από την επαναλειτουργία της και η χώρα καταβάλλει συντεταγμένες προσπάθειες για επαναφορά στην πλήρη κανονικότητα ευθύς αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Επισημαίνεται ότι για το θέμα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας δεν προχώρησε χθες σε σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ taxydromos.gr