Όλο και πληθαίνουν οι επιθέσεις σκύλων σε πολίτες, οι οποίοι καταγγέλλουν τα περιστατικά, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μετά το περιστατικό επίθεσης αγέλης σκύλων στα Κάτω Λεχώνια σε 8χρονο αγοράκι, άλλη μία περίπτωση καταγράφηκε χθες το πρωί.

Γυναίκα που επικοινώνησε με τη «Θ», ανέφερε ότι αυτή και το παιδί της δέχτηκαν επίθεση της ίδιας αγέλης σκύλων στα Κάτω Λεχώνια και σώθηκαν από τα ουρλιαχτά και τις φωνές γειτόνισσας.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί η γυναίκα και το παιδί της έβγαιναν από αυλή που δεν είναι περιφραγμένη και δέχτηκαν επίθεση αγέλης σκύλων. Όπως η ίδια επισήμανε, την ίδια την έριξαν κάτω, ενώ το παιδί της σώθηκε διότι ανέβηκε σε μία πεζούλα. Για καλή τους τύχη, γειτόνισσα αντιλήφθηκε τι γινόταν και άρχισε να φωνάζει τρομάζοντας τα σκυλιά, τα οποία και έφυγαν.

Η αγέλη σκύλων ήταν η ίδια που επιτέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου σε ένα 8χρονο αγοράκι την ώρα που έπαιζε με άλλα παιδιά στα Κάτω Λεχώνια, το οποίο μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως αναφέρει η γυναίκα που δέχτηκε με το παιδάκι της χθες την επίθεση από την ίδια αγέλη, μετά από το περιστατικό με το 8χρονο αγοράκι, η αρμόδια υπηρεσία περισυνέλλεξε τα 2 από τα 5 σκυλιά της αγέλης, μεταξύ των οποίων και τον «αρχηγό» της, ενώ προχθές όχημα, το οποίο, όπως αναφέρουν κάτοικοι των Κάτω Λεχωνίων, έγραφε «Καταφύγιο αδέσποτων», το άφησε πάλι σε κτήμα στα Κάτω Λεχώνια.

Το αποτέλεσμα ήταν χθες το πρωί το ίδιο σκυλί με τα υπόλοιπα επιτέθηκαν στη γυναίκα και το παιδί της, με την ίδια να ρωτά για ποιον λόγο επέστρεψαν το συγκεκριμένο σκυλί, το οποίο έχει καταγραφεί και καταγγελθεί ότι επιτέθηκε σε μικρό παιδί.

Η ίδια θέτει θέμα ασφάλειας για τους ίδιους τους κατοίκους των Κάτω Λεχωνίων και κυρίως για τα παιδιά, ενώ σημείωσε πως το παιδί της μετά το περιστατικό με το 8χρονο, αλλά και το χθεσινό έχει φοβία.

«Τρέμουμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Ζούμε μια κόλαση. Έχω και η ίδια ένα σκυλί και φοβάμαι να το βγάλω βόλτα, μήπως δεχτούμε επίθεση από τη συγκεκριμένη αγέλη» τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με κατοίκους των Κάτω Λεχωνίων, έχουν απευθυνθεί στον Δήμο Βόλου και την Αστυνομία, αναφέροντας το πρόβλημα, το οποίο παρουσιάζεται από τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως έχουν μιλήσει με υπεύθυνο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θα διευθετηθεί το πρόβλημα, κάτι που δεν έγινε και τώρα αναμένεται να κινηθούν διαφορετικά, έχοντας και το χαρτί από το Νοσοκομείο με την επίθεση στο 8χρονο αγοράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων στα Κάτω Λεχώνια, χθες αργά το απόγευμα ιδιώτης που συνεργάζεται με τον Δήμο Βόλου, άρχισε την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων.

e-thessalia.gr